Παραμένουν αήττητοι οι Σέλτικς, επιστροφή στις νίκες για Νάγκετς - Ήττα για Κινγκς, άποντος ο Βεζένκοφ

Παραμένουν αήττητοι οι Σέλτικς, επιστροφή στις νίκες για Νάγκετς - Ήττα για Κινγκς, άποντος ο Βεζένκοφ

Χρήστος Τσάλτας 08:30 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 05.11.2023

«Γεμάτο» ήταν το πρόγραμμα του Σαββάτου στο ΝΒΑ, με τους Μπόστον Σέλτικς να κάνουν επίδειξη δύναμης στο Μπρούκλιν, την ώρα που οι Ντένβερ Νάγκετες ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο των Σικάγο Μπουλς. Ήττα στο Χιούστον για τους Κινγκς, με τον Βεζένκοφ να μένει άποντος.

Σε μια ημέρα γεμάτη δράση οι Μπόστον Σέλτικς κατάφεραν να ξεχωρίσουν για ακόμα μια φορά. Κι αυτό γιατί παραμένουν η μοναδική ομάδα στο ΝΒΑ χωρίς ήττα στο ξεκίνημα της τρέχουσας regular season. Αυτό γιατί μετράει ρεκόρ 5-0.

Η ομάδα του Τζόε Μαζούλα φέτος έχει σημαδεύσει την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος στην ιστορία της και με το «καλημέρα στη σεζόν φροντίζει να στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι φέτος είναι η σεζόν της. Στο Μπρούκλιν οι Νετς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μπεν Σίμονς, το πάλεψαν απέναντι στους «Κέλτες» όμως στο φινάλε έφυγαν και αυτοί με σκυμμένο κεφάλι.

Ο Τζέισον Τέιτουμ πήρε τ' όπλο του και με 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10/20 σουτ έκανε τη διαφορά στο παρκέ του Barclay's Center, έχοντας στο πλευρό του τον Τζέιλεν Μπράουν, που πρόσθεσε 23 πόντους και 5 ριμπάουντ, τον Κρίσταπς Πορζίνγκις (22 πόντοι, 7 ριμπάουντ), αλλά και τον Τζρου Χόλιντεϊ, που έκανε τη διαφορά με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Για τους Νετς οι 27 πόντοι και τα 5 ριμπάουντ του Καμ Τόμας δεν αρκούσαν, με την ομάδα του Ζακ Βον να είναι ανταγωνιστική, αλλά να μην μπορεί ν α σταματήσει την «τρελή» πορεία της ομάδας από τη Μασαχουσέτη στο ξεκίνημα της σεζόν.

Επιστροφή στις νίκες για τους Ντένβερ Νάγκετς. Οι πρωταθλητές υποδέχτηκαν τους Σικάγο Μπουλς και έδειξαν γιατί και φέτος βρίσκονται σε θέση ισχύος. Ο Νίκολα Γιόκιτς «άγγιξε» ακόμα ένα triple double στο ξεκίνημα της σεζόν, μετρώντας 28 πόντους, 16 ριμπάουντ και 9 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

Ο Joker δεν ήταν μόνος, καθώς είχε συμπαραστάτες στο πλευρό των Μάικλ Πόρτερ τζούνιορ (27π, 6ρ) και Ρέτζι Τζάκσον (16π, 3ασ) με τον δεύτερο να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις. Από πλευράς Μπουλς, οι 19 πόντοι του Νίκολα Βούτσεβιτς και οι 17 πόντοι και οι 6 ασίστ του ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν δεν αρκούσαν για να αλλάξουν την κατάσταση, με την ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν να προβληματίζει στο ξεκίνημα.

Σε σταδιακά ανοδική πορεία οι Ορλάντο Μάτζικ, επιβεβαίωσαν την ανωτερότητάς τους απέναντι στους ελλιπείς Λος Άντζελες Λέικερς και κατάφεραν να φτάσουν σε ακόμα μια νίκη. Ο Πάολο Μπανκέρο είχε... all around εμφάνιση με 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 10 ασίστ, με τον Φραντς Βάγκνερ να δίνει τον τόνο επιθετικά με 26 πόντους και 5 ριμπάουντ. Σημαντική και η παρουσία του Κόουλ Άντονι, από την άκρη του πάγκου, με 14 πόντους.

Για τους Λέικερς ξεχώρισε ο Άντονι Ντέιβις με 28 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 τάπες, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να προσθέτει 24 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Οι Σακραμέντο Κινγκς παρατάχθηκαν για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς τον Ντε'Ααρον Φοξ και η απουσία του έγινε αισθητή. Η ομάδα του Μάικ Μπράουν δεν τα κατάφερε στο Χιούστον, απέναντι στους Ρόκετς, γνωρίζοντας την 3η ήττα της σε 5 αγώνες (2-3 το ρεκόρ της). Από την άλλη, η ομάδα του Τέξας ανέβηκε στο 3-3, φτάνοντας σε τρίτη διαδοχική επιτυχία.

Ο Ντίλον Μπρουκς με 29 πόντους, 9/14 σουτ και 9 ριμπάουντ ήταν ο παίκτης που έδωσε τον ρυθμό στην ομάδα του, με τον Τζαμπάρι Σμιθ τζούνιορ να ακολουθεί με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ 21 πόντους και 12 ασίστ πρόσθεσε ο Φρεντ ΒανΒλίτ. Στην αντίπερα όχθη, ο Μαλίκ Μονκ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους, με τον Κρις Ντουάρτε να έχει 12, ενώ 11 πόντους και 15 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Ντομάντας Σαμπόνις.

Ο Σάσα Βεζένκοφ πάτησε παρκέ για 10'48'' ερχόμενος από τον πάγκο, δίχως να μετρήσει πόντο (0/2 σουτ), ενώ είχε 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Φιλαδέλφεια 76ερς - Φοίνιξ Σανς 112-100

Νιου Όρλινς Πέλικανς - Ατλάντα Χοκς 105-123

Ορλάντο Μάτζικ - Λος Άντζελες Λέικερς 120-101

Ιντιάνα Πέισερς - Σάρλοτ Χόρνετς 124-125

Μινεσότα Τίμπεργουλβς - Γιούτα Τζαζ 123-95

Χιούστον Ρόκετς - Σακραμέντο Κινγκς 107-89

Μπρούκλιν Νετς - Μπόστον Σέλτικς 114-124

Ντένβερ Νάγκετς - Σικάγο Μπουλς 123-101