Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ κράτησε ζωνταντούς τους Λέικερς κόντρα στο Ορλάντο - Triple double από Γιόκιτς και Ντόντσιτς, νέο σόου από τον Κάρι (vids)

Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ κράτησε ζωνταντούς τους Λέικερς κόντρα στο Ορλάντο - Triple double από Γιόκιτς και Ντόντσιτς, νέο σόου από τον Κάρι (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:25 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 07:28 - 31.10.2023

Οι Λέικερς... επιβίωσαν στην έδρα τους και κατάφεραν με πρωταγωνιστή τον ΝτιΆντζελο Ράσελ να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ (106-103). Ο Νίκολα Γιόκιτς και ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν απολαυστικοί και οι Νάγκετς νίκησαν τους Τζαζ, ενώ οι Μάβερικς επικράτησαν τους Πέλικανς. Στους 42 πόντους σταμάτησε αυτή τη φορά ο Στέφεν Κάρι των Ουόριορς και διέλυσε τους Πέλικανς...

Πέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης οι Λέικερς βρίσκονταν με 5 πόντους πίσω στο σκορ. Ήταν η στιγμή που ένιωσαν ότι απειλούνται από τους Ορλάντο Μάτζικ και τότε ο ΝτιΆντζελο Ράσελ πήρε μία απόφαση που αποδείχθηκε κομβικής σημασίας. 

Θεώρησε πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις χρειάζονταν βοήθεια και πήρε την ευθύνει να δώσει το χέρι τους σε αυτούς. Έβαλε 10 πόντους στον χρόνο που απέμενε, συνολικά έφθασε τους 28 (πρώτος σκόρερ) και έκανε τους Λιμνάνθρωπους να αποφύγουν μία εντός έδρας ήττα από την... επικίνδυνη ομάδα από Φλόριντα. 

Το τελικό 106-103 δείχνει τη φανερώνει τη δυσκολία που είχαν οι Καλιφορνέζοι, παρόλα αυτά πήραν την δεύτερη νίκη τους επειτα από τέσσερα παιχνίδια στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο ΛεΜπρόν μία μέρα μετά την ήττα από τους Σακραμέντο Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ στην 20η επέτειό του στο ΝΒΑ, είχε 19 πόντους, ενώ ο Άντονι Ντέιβις ήταν καταπληκτικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελείωσε το έργο του έχοντας στη στατιστική του 26 πόντους, αλλά και 19 ριμπάουντ. 

Οι «τριπλοί» Ντόντσιτς-Γιόκιτς και ο φανταστικός Κάρι

Την ίδια ώρα δύο ανταγωνιστές των Λέικερς στη Δύση, οι πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς και οι Ντάλας Μάβερικς συνεχίζουν αήττητοι. Οι πρώτοι με 4-0 και οι δεύτεροι με 3-0. Τα κατάφεραν διότι, οι δικοί τους σούπερ σταρς έχουν ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη σεζόν. Ο Νίκολα Γιόκιτς για τους Σβόλους και ο Λούκα Ντόντσιτς για τους Καουμπόηδες έκαναν ένα ακόμα triple double.

O Σέρβος είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ στη νίκη επί των Γιούτα Τζαζ με 110-102 και ο Σλοβένος κατέγραψε 35 πόντους, 12 ριμπάουντ και 12 ασίστ μέχρι την ολοκλήρωση της νίκης (με 125-110) των Τεξανών στο Μέμφις επί των Γκρίζλις. 

Ένας τρίτη… δύναμη της βραδιάς, από τους αγώνες που έγιναν τα ξημερώματα της τελευταίας μέρας του Οκτωβρίου, ήταν ο Στέφεν Κάρι, ο οποίος επίσης έχει ξεκινήσει σαν… δαιμονισμένος τη χρονιά. Αυτή τη φορά έβαλε 42 πόντους με 7/13 τρίποντα και εξαιτίας του οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς διέλυσαν με 130-102 τους Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη.