Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Μέισον Πλάμλι - Στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, εκτός δράσης και ο Τζαμάλ Μάρεϊ (vids)

Ο ανατριχιαστικός τραυματισμός του Μέισον Πλάμλι - Στο χειρουργείο ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, εκτός δράσης και ο Τζαμάλ Μάρεϊ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:41 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 07.11.2023

Ο Μέισον Πλάμλι των Κλίπερς χτύπησε σοβαρά στο γόνατο και αποχώρησε υποβασταζόμενος, την ίδια μέρα που οι Μπλέιζερς έμαθα πως ίσως χάσει όλη τη χρονιά ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Οι Νάγκετς χάνουν για άγνωστο (προς το παρόν) διάστημα τον Τζαμάλ Μάρεϊ και οι συνεχόμενοι τραυματισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει αν και βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της τρίτης εβδομάδας στην κανονική διάρκεια του ΝΒΑ.

Τα προβλήματα τραυματισμών είναι ο μεγάλος φόβος των αστεριών του ΝΒΑ και ένας λόγος που αυτοί προκύπτουν συχνά πυκνά είναι οι συνεχόμενοι αγώνες και το επιβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων. Τα 82 ματς της κανονικής διάρκειας εντυπωσιάζουν τους θεατές, αλλά ταλαιπωρούν τα σώματα των πρωταγωνιστών και πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες δράσης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη προέκυψε ο πρώτος σοβαρός τραυματισμών. Και ο Μέισον Πλάμλι των Λος Άντζελες Κλίπερς ήταν το θύμα. 

Ο Τζούλιους Ραντλ των Νιου Γιορκ Νικς έπειτα από ένα... παντελώς άστοχο τρίποντό του, προσπάθησε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και τότε συγκρούστηκε με τον βετεράνο σέντερ των Καλιφορνέζων. Μάλιστα, έπεσα πάνω στα πόδια του και το γόνατο του Πλάμλι απέκτησε σοβαρό πρόβλημα. Δεν μπορούσε καν να σηκωθεί από το παρκέ μόνος του και χρειάστηκε τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείο για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. 

Οι πρώτες εικόνες εκτός από ανατριχιαστικές (για τους ευαίσθητους) είναι και δυσοίωνες για τον 33χρονο αθλητή, οποίος ακόμα δεν ξέρει τον ακριβή τραυματισμό που υπέστη και ως εκ τούτου ούτε το διάστημα της αποθεραπείας του. Στην πραγματικότητα η σεζόν του βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ δεν είναι ο μόνος που τις τελευταίες ώρες κινδυνεύει να ακούσει τα... δυσάρεστα και να μείνει εκτός δράσης και μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς των Μπλέιζερς, πριν ξεκινήσει η σεζόν έφυγε από την Βοστώνη, μαζί με τον Μάλκολμ Μπρόγκντον στο πλαίσιο της ανταλλαγής που προσέφερε στους Σέλτικς τον Τζρου Χόλιντεϊ, αλλά η πορεία του στο Πόρτλαντ δεν ξεκίνησε με καλές προοπτικές. Εκτός του ότι ο ρόλος του είναι αυτός του back up του ΝτιΑντρέ Έιτον και ο χρόνος συμμετοχής του περιορισμένος, τώρα αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. 

Χτύπησε επίσης στο γόνατο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους Μέμφις Γκρίλζις (τα ξημερώματα της Δευτέρας 6/11) και η ιατρική πρόβλεψη δεν είναι και τόσο αισιόδοξη. Ίσως μείνει εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι έχει ήδη συμβεί σε έναν παίκτη των Αρκούδων. Τον Νεοζηλανό σέντερ, Στίβεν Άνταμς

Πρόβλημα έχουν και οι πρωταθλητές Νάγκετς, που ναι μεν έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά και με επτά νίκες σε οκτώ αγώνες, αλλά για ένα διάστημα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσες μέρες ή εβδομάδες θα διαρκέσει, καλούνται να αντέξουν την πίεση χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ. Πράγμα που σημαίνει ότι ο Νίκολα Γιόκιτς θα πρέπει να τα κάνει όλα μόνος του. 

Ο Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος στο Μπρούκλιν - Τα highlights και το double double στην τέταρτη νίκη των Μπακς
NBA

09:25 - 07.11.2023

Ο Αντετοκούνμπο ήταν ασταμάτητος στο Μπρούκλιν - Τα highlights και το double double στην τέταρτη νίκη των Μπακς

Με ένα εντυπωσιακό double double αποτελούμενο από 36 πόντους και 12 ριμπάουντ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη (129-125), τη μέρα που οι αντίπαλοί τους βρήκαν 76 πόντους από δύο παίκτες τους (Kαμ Τόμας, Μάικαλ Μπρίτζες), παρόλα αυτά ο Greek Freak δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι για τους Φοίνιξ Σανς ακόμα δεν έχει κάνει το ντεμπούτο του στη σεζόν ο νεοαποκτηθέντας σούπερ σταρ Μπράντλεϊ Μπιλ, ενώ ο Ντέβιν Μπούκερ έχει παίξε σε δύο αγώνες, έχει βάλει 31 κα 32 πόντους, αλλά πλέον είναι εκτός δράσης και δεν υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση για το πότε θα είναι και οι δύο διαθέσιμοι για δράση στο πλευρό του Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος προς το παρόν... παλεύει μόνος του εντός αγωνιστικού χώρου.