Οι Νικς νίκησαν τους Κλίπερς στο ντεμπούτο του Χάρντεν - Ο Αντεμπάγιο διέλυσε τους Λέικερς στο Μαϊάμι

Οι Νικς νίκησαν τους Κλίπερς στο ντεμπούτο του Χάρντεν - Ο Αντεμπάγιο διέλυσε τους Λέικερς στο Μαϊάμι

Γιώργος Γαβριλάκης 08:20 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 07.11.2023

Ο Τζέιμς Χάρντεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως παίκτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, αλλά η νέα του ομάδα έχασε (111-97) στη Νέα Υόρκη από τους Νικς. Στο Μαϊάμι, οι Χιτ φιλοξένησαν τους Λέικερς και με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να κάνει το έκτο triple double της καριέρας του (22 πόντοι, 20 ριμπάουντ, 10 ασίστ) επικράτησαν στο όριο και με σκορ 108-107.

Στη Νέα Υόρκη εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή τους ως παίκτης των Κλίπερς, αλλά το ντεμπούτο του δεν συνδιάστηκε με μία επιτυχία για τη νέα του ομάδα. Ο Τζέιμς Χάρντεν μπήκε στο παρκέ του Madison με τη φορεσιά των Καλιφορνέζων, έβαλε 17 πόντους, μόνο που οι Νικς δεν είχαν πρόβλημα να εκθέσουν την Big-4 των φιλοξενούμενων που αποτελείτε πλέον, πέραν των Κουάι Λέοναρντ, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Πολ Τζόρτζ και από τον «Μούσια»

Οι προηγούμενες πρώτες εμφανίσεις του Χάρντεν μετά από trade, τρεις στον αριθμό, ήταν νικηφόρες, αλλά αυτή τη φορά η ομάδα από το Μεγάλο Μήλο είδε τον Τζούλιους Ραντλ να βελτιώνει τα ποσοστά ευστοχίας του. Ο 28χρονος φόργουορντ των Νικς έχει ξεκινήσει τραγικά τη σεζόν, αλλά αυτή τη φορά θυμήθηκε τον δυναμικό εαυτό του. Είχε 27 πόντους (με 9/21 σουτ), ενώ πρόσθεσε στην στατιστική του 10 ριμπάουντ και του... συγχωρέθηκαν τα έξι λάθη που έκανε. 

Μαζί με τον Αρ Τζέι Μπάρετ, ο οποίος επέστρεψε μετά το... ρεπό του και είχε 26 πόντους, οδήγησαν τους Νικς στη νίκη με 111-97 και πλέον έχουν ρεκόρ 3-4. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε έντονα και ο Μίτσελ Ρόμπινσον, ο οποίος μάλιστα στο ξεκίνημα έχει δείξει πως είναι έτοιμος να περάσει το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο. Ο 26χρονος σέντερ, που μέχρι τώρα στην καριέρα του δεν έχει καταφέρει να κάνει το... ξεπέταγμα και συνήθως δεν μπορεί να αγωνιστεί πολύ στα παιχνίδι λόγω των φάουλ που κάνει, αυτή τη φορά σε 34'48'' χρόνο συμμετοχής έκανε νταμπλ νταμπλ: 13 πόντοι, 15 ριμπάουντ. 

Για τους Κλίπερς, πέραν των 17 πόντων του Χάρντεν και τους ισάριθμους του Ράσελ Ουέστμπρουκ, ο Κουάι Λέοναρντ ήταν πρώτος σκόρερ, αλλά με 18 πόντους, ενώ ο Πολ Τζορτζ χάθηκε στη... μετάφραση και μάλλον θα χρειαστεί χρόνο για να θυμηθεί πως είναι να παίζει με τον Τζέιμς Χάρντεν να έχει τη μπάλα στα χέρια του. Έχει ξεκινήσει τη σεζόν έχοντας 28,8 πόντους μέσο όρο, αλλά αυτή τη φορά περιορίστηκε στους 10 με 2/11 σουτ. 

Επικό triple double του Μπαμ Αντεμπάγιο, σπουδαία νίκη για τους Χιτ

Στα τελευταία τέσσερα λεπτά την αναμέτρησης οι Μαϊάμι Χιτ δεν κατάφεραν να βάλουν πόντο ούτε για... δείγμα. Κινδύνεψαν να χάσουν ένα παιχνίδι που είχε εξελιχθεί υπέροχα γι' αυτούς, αλλά τελικά δεν έκαναν τη χάρη στους Λος Άντζελες Λέικερς και προστάτευσαν την έδρα τους. Νίκησαν με 108-107, αφού πριν από το «black out», είχαν στο πλευρό τους τον Μπαμ Αντεμπάγιο, ο οποίος έκανε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και κυριαρχικά παιχνίδια της καριέρας του. Και μάλιστα έχοντας για προσωπικό του αντίπαλο τον Άντονι Ντέιβις, τον οποίο και... εξαφάνισε. 

O All-Star φόργουορντ/σέντερ των Χιτ έκανε το έκτο triple double της καριέρας του και το πιο εντυπωσιακό. Είχε 22 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ, ενώ κράτησε τον Ντέιβις πολύ... χαμηλά: 9 πόντοι, 6 ριμπάουντ. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε ό,τι μπορούσε (είχε 30 πόντους σε 37'24''), ο Όστιν Ριβς άγγιξε την «τριπλή» επίδοση, αλλά την έχασε για μία τελική πάσα (23 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ), αλλά δεν ήταν αρκετή η συνεισφορά των δύο. Διότι, από την άλλη πλευρά οι περσινοί φιναλίστ των τελικών του ΝΒΑ, είχαν τον Τζίμι Μπάτλερ, ο οποίος πρόσθεσε στο σύνολο 28 προσωπικούς πόντους, ενώ ο Τάιλερ Χίροου έβαλε 22, παίρνοντας παράλληλα 5 ριμπάουντ και έχοντας ισάριθμες ασίστ.