Τρίτη σερί ήττα για τους Κινγκς - Οι Ρόκετς τους... διέλυσαν, ενώ ο Βεζένκοφ είχε 2 πόντους σε 12 λεπτά

Τρίτη σερί ήττα για τους Κινγκς - Οι Ρόκετς τους... διέλυσαν, ενώ ο Βεζένκοφ είχε 2 πόντους σε 12 λεπτά

Γιώργος Γαβριλάκης 07:51 - 07.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:30 - 07.11.2023

Ο μήνας Νοέμβριος ξεκίνησε με τρεις αποτυχίες για τους Σακραμέντο Κινγκς, που αυτή τη φορά έχασαν χωρίς καν να... παλέψουν στο Χιούστον. Βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 40 πόντους διαφορά από τους Ρόκετς, ενώ το τελικο σκορ ήταν 122-97. Ο ΝτιΑρόν Φοξ είναι εκτός και οι Βασιλιάδες έχουν πρόβλημα, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο 11ος παίκτης στο rotation της ομάδας και είχε 2 πόντους με 1/4 σουτ και μία ασίστ σε 11'37'' χρόνο συμμετοχής.

Από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο ΝτιΑρόν Φοξ, οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν χάσει μεγάλο μέρος της λάμψης τους. Ουσιαστικά την έχουν χάσει ολοκληρωτικά και έχουν μεταμορφωθεί από μία ομάδα που συνήθως σκοράρει ασταμάτητα και την περασμένη σεζόν είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων, σε ένα σύνολο που υποφέρει στην επίθεση. Έτσι, έχασαν για τρίτο διαδοχικό ματς, ενώ και πάλι είχαν διψήφια παραγωγή πόντων. 

Οι Χιούστον Ρόκετς το εκμεταλλεύτηκαν και νίκησαν με το εντυπωσιακό 122-97, έχοντας για πρωταγωνιστές τους Αλπερέν Σενγκούν (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 12 ασίστ) και τον Τζέιλεν Γκριν (23 πόντοι). Την ίδια στιγμή ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του (8 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ), ενώ οι Βασιλιάδες βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 25 πόντους διαφορά και στην πραγματικότητα τα... παράτησαν. Βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 40 πόντους διαφορά (!), πριν τελικά η απόστασή τους «περιοριστεί» στους 25. 

Ο Σάσα Βεζένκοφ σε ένα ματς που πήρε ευκαιρίες ο... πάγκος, δεν αύξησε τον σύνηθες χρόνο συμμετοχής του και έπειτα από τους «μηδέν» πόντους στο προηγούμενο παιχνίδι, αυτή τη φορά σε 11'37'' έχασε τρία τρίποντα και ευστόχησε σε ένα δίποντο (1/1). Είχε 2 πόντους και 1 ασίστ, ενώ από τους 15 παίκτες που έπαιξαν, μόνο ο ΤζαΒάλ ΜαΓκί (10'07''), ο Τζόρνταν Φορντ (8'29'') και ο Άλεξ Λεν (7'34'') έπαιξαν λιγότερο από αυτόν. 

Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο και νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν (vids)
NBA

07:28 - 07.11.2023

Κυρίαρχος Αντετοκούνμπο και νίκη των Μπακς στο Μπρούκλιν (vids)

Με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να πάρουν την τέταρτη νίκη τους σε έξι παιχνίδια. Οι Μπρούκλιν Νετς έβαλαν εμπόδια, ο Καμ Τόμας σταμάτησε στους 45 πόντους, αλλά τα Ελάφια, με τον Ντέιμιαν Λίλαρντ και τον Τζάι Κρόουντερ να παρέχουν τις απαραίτητες βοήθειες στον Greek Freak, πήραν το «διπλό».

Ευκαιρίες πήραν δύο νεαροί γκαρντ, ειδικά από τη στιγμή που έλειψε ο Φοξ, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα και μάλιστα ο ένας ανταποκρίθηκε. Με 4/6 τρίποντα ο Κίον Έλις ολοκλήρωσε την παρουσία του με 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.