Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του  Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:01 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:11 - 09.11.2023

Η αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή ήρθε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να πιστέψει την αυστηρότητα των διαιτητών. Παραπονέθηκε έντονα, γκρίνιαξε, αλλά αποχώρησε και για καλή του τύχη οι υπόλοιποι Μπακς έφθασαν στη νίκη επί των Πίστονς.

Πιθανότατα θα ήταν η... βραδιά του, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι μέχρι τη στιγμή της αποβολής του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καθοδηγούσε με ασφάλεια του Μιλγουόκι Μπακς

Εννέα λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, δηλαδή στο ξεκίνημα ουσιαστικά του δεύτερου ημιχρόνου στον εν τέλει νικηφόρο αγώνα κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς, ο Greek Freak πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, δημιούργησε μόνος του συνθήκες αιφνιδιασμού και κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι των αντιπάλων του και μπροστά στο πρόσωπο του Αϊζέια Στιούαρντ

Με αυτόν τον τρόπο έκανε το 73-60 υπέρ των Μπακς, αλλά αμέσως μετά το κάρφωμα κοίταξε (κάπως) απειλητικά τον σέντερ των Πιστονιών. Εκείνος δεν αντέδρασε, ο Γιάννης αμέσως ξεκίνησε τον δρόμο για την επιστροφή του στην άμυνα, αλλά οι διαιτητές αποφάσισαν να τον τιμωρήσουν με τεχνική ποινή. Και επειδή νωρίτερα είχε πάρει μία ακόμα, ο Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε! 

Ο 28χρονος σούπερ σταρ απόρησε, εκνευρίστηκε και απογοητεύτηκε μαζί. Όλα σε ένα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αν μπορούσε να παραπονιόταν ακόμα στους διαιτητές για να τους αλλάξει άποψη. Ένοιωσε αδικημένος και πολλοί συμφώνησαν μαζί του, αλλά έπρεπε να αποχωρήσει και τελικά αποχώρησε. Πριν πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια πάντως, η ένταση της στιγμής τον οδήγησε μέχρι και στην στιγμιαία άρνησή του να αποχωρήσει. 

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)
NBA

07:49 - 09.11.2023

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε τεχνική ποινή και ήταν η δεύτερή του στο παιχνίδι. Αποβλήθηκε, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν τον έλεγχο κόντρα στους Ντιτροίτ Πίστονς, αλλά στο τέλος τον ξαναπήραν και με πρώτο σκόρερ τον Ντέιμιαν Λιλαρντ (34 πόντοι), μα με ομαδική προσπάθεια, πήραν τη νίκη με 120-118.

Την ώρα που εγκαλούσε τους διαιτητές να δουν τη φάση ξανά στο βίντεο για να καταλάβουν ότι δεν συνέβη τίποτα το μεμπτό, έκατσε και μάλιστα σταυροπόδι στην πρώτη σειρά των θεατών. Αμέσως, κατάλαβε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα και για να μην γίνει... φασαρία, αποδέχθηκε τη μοίρα του και έφυγε!