O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:49 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:50 - 09.11.2023

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε τεχνική ποινή και ήταν η δεύτερή του στο παιχνίδι. Αποβλήθηκε, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν τον έλεγχο κόντρα στους Ντιτροίτ Πίστονς, αλλά στο τέλος τον ξαναπήραν και με πρώτο σκόρερ τον Ντέιμιαν Λιλαρντ (34 πόντοι), μα με ομαδική προσπάθεια, πήραν τη νίκη με 120-118.

Όσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν στο παρκέ, οι Μιλγουόκι Μπακς δεν έδειχναν να έχουν κάποιο πρόβλημα απέναντι στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Μόνο που στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους του παιχνιδιού και συγκεκριμένα αφού είχαν... κυλήσει μόνο τρία αγωνιστικά λεπτά, ο Greek Freak δέχτηκε τεχνική ποινή. Και ήταν η δεύτερη του στο παιχνίδι, οπότε αποβλήθηκε! 

Η απόφαση των διαιτητών δέχθηκε μονομιάς κριτική για την αυστηρότητά της, αλλά τα Ελάφια έπρεπε να συγκεντρωθούν στο έργο τους, που ήταν η προστασία της έδρας απέναντι σε μία ομάδα με νεανικό ταλέντο, αλλά σε καμία περίπτωση την δυναμική του Μιλγουόκι. Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ ήταν αυτός που έκανε ένα βήμα μπροστά και τελικά σταμάτησε στους 34 πόντους και η ομάδα του είπε «καληνύχτα» σε όλους, αφού πρώτα είχε νικήσει με 120-118

Για να συμβεί αυτό και να έρθει η επικράτηση, οι Μπακς χρειάστηκαν να επιστρέψουν από το -10 στην τελευταία περίοδο. Σε αυτή τη διαδρομή, τον Λίλαρντ βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό ο Μπρούκ Λόπεζ με την προσφορά του και στις δύο πλευρές του γηπέδου και σε σημαντικό βαθμό ο Μπόμπι Πόρτις, οποίος είχε 18 πόντους. 

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κοιτούσε από απόσταση και αρκετά νευριασμένος, αφού θεωρούσε υπερβολική την υπόδειξη των διαιτητών για τον τρόπο που πανηγύρισε ένα κάρφωμα στο πρόσωπο του Αϊζέια Στιούαρντ. Μέχρι τη στιγμή που αποβλήθηκε είχε 15 πόντους, με 6/16 σουτ, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 μπλοκ. Όλα αυτά σε 21'52'' χρόνο συμμετοχής.

Στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα, κι ενώ την κατοχή της μπάλας την είχαν τα Πιστόνια βλέποντας το σκορ υπέρ των Μπακς με έναν πόντο (119-118) ο Κέιντ Κάνινγκχαμ προσπάθησε να διασπάσει όλη την άμυνα, αλλά βρέθηκε απέναντι στον Μπρουκ Λόπεζ, ο οποίος του «έσβησε» τα φώτα. 

Μετά την τάπα του ο Κάνινγκχαμ ξαναπήρε τη μπάλα και προσπάθησε να πασάρει σε συμπαίκτη του. Απέμεναν 10'' για τη λήξη του ματς και τότε ο Μάικ Μπίσλεϊ πετάχτηκε και έκλεψε τη μπάλα. Τότε ήταν που το Μιλγουόκι «κλείδωσε» τη νίκη και με μία βολή του Τζάι Κρόουντερ «γράφτηκε» το τελικό σκορ. 

Για τους Πίστονς που εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του 28χρονου Ελληνονιγηριανού σούπερ σταρ, ο Κέιντ Κάνινγκχαμ είχε 33 πόντους, αλλά με 11/27 σουτ, ενώ ο rookie Μάρκους Σέισερ έκανε για μία ακόμα φορά εντύπωση και εν τέλει κατέγραψε στη στατιστική του 26 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής με 11/17 σουτ.