O Αντετοκούνμπο έκανε επική εμφάνιση με 54 πόντους αλλά οι Μπακς έχασαν στην Ιντιάνα (vids)

O Αντετοκούνμπο έκανε επική εμφάνιση με 54 πόντους αλλά οι Μπακς έχασαν στην Ιντιάνα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 06:52 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 10.11.2023

Στην Ιντιάνα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρα του. Έβαλε 54 πόντους, αλλά οι Πέισερς κατάφεραν να... επιβιώσουν στο τέλος και νίκησαν τους Μιλγουόκι Μπακς με 126-124. Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον την ώρα της κρίσης έδωσε αυτό που χρειαζόταν η ομάδα του, ενώ για το Μιλγουόκι δεν αγωνίστηκε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ήταν ασταμάτητος, κεφάτος και σε μία από τις πιο παραγωγικές ολόκληρης της δεκαετίας που αγωνίζεται στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έκανε ρεκόρ καριέρας. Στις 3 Ιανουαρίου του 2023, σε μία νίκη επί των Ουίζαρντς, είχε βάλει 55 πόντους. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (10/11) έβαλε έναν λιγότερο. Σταμάτησε στους 54, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με αυτή την επίδοση οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη. Αυτό δεν συνέβη, διότι οι Ιντιάνα Πέισερς ναι μεν παρακολούθησαν μία εντυπωσιακή παράσταση από τον Greek Freak, αλλά στο τέλος νίκησαν με 126-124.

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ήταν ο ήρωας των Ινδιάνων και ο άνθρωπος που χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Το τρίποντο του 1’29’’ πριν από το τέλος ήταν αυτό που έδωσε προβάδισμα ενός πόντου στην ομάδα του (122-121) και παρά το… εύθραυστο της κατάστασης, κατάφεραν να συντηρηθούν μέχρι το τέλος. 

Στα κρίσιμα σημεία, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που όλο το βράδυ ήταν απίστευτος έκανε δύο λάθη. Μία πάσα με στόχο τον Μπρουκ Λόπεζ που τελικά κατέληξε στην κερκίδα στα 60’’ πριν τη λήξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου και μία απώλεια της μπάλας στα 30’’. Προφανώς και τα είχε δώσει όλα μέχρι εκείνη τη στιγμή και δεν έχει κανένα παράπονο κανείς. Απλώς, οι 54 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί, αλλά τα συγκεκριμένα δύο λάθη ήταν αρκετά για να χαθεί το ματς. 

Και αυτή ήταν η τρίτη ήττα σε οκτώ αγώνες, ενώ δεν αγωνίστηκε ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού και περισσότερο για λόγους ξεκούρασης. 

Εκτός του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της εκπληκτικής του performance στην Ιντιανάπολις, ο Κρις Μίντλετον είχε 19 πόντους σε 20 λεπτά. Ακόμα αγωνίζεται με χρονικούς περιορισμούς, μέχρι το σώματα του να επανέλθει πλήρως από τους συνεχόμενους τραυματισμούς του πρόσφατου παρελθόντος και θα ήθελε να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα του, αλλά δεν… πρόλαβε. 

Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ
NBA

16:05 - 09.11.2023

Το Σακραμέντο πιέζει για μία ανταλλαγή που θα φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Σάσα Βεζένκοφ

Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν περιθώριο να κάνουν ανταλλαγές και οι Σακραμέντο Κινγκς φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να πιέσουν τους Τορόντο Ράπτορς για να τους πάρουν τον Πασκάλ Σιάκαμ (κατά πρώτο λόγο) ή έστω τον Ότζι Ανουνόμπι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε ο Σάσα Βεζένκοφ θα βρεθεί σε ακόμα πιο... δύσκολη θέση κι από αυτήν που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Για τους Πέισερς, ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ηγήθηκε και κατέγραψε στη στατιστική του 29 πόντους με 5/9 τρίποντα και 10 ασίστ, ενώ είχε και δύο σημαντικούς συνεργάτες. Ο Μπενεντίκτ Μαθουρίν είχε 26 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Μάιλς Τέρνερ προσέφερε στην ομάδα του 21 πόντους. Αυτή η τριάδα έκανε τη ζημιά και χάλασε μία βραδιά που ο Αντετοκούνμπο υπό διαφορετικές συνθήκες θα θυμόταν μία ζωή, μα τώρα θέλει γρήγορα να την ξεχάσει.

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!