Ο κόουτς Γκρίφιν για την αποβολή του Αντετοκούνμπο: «Έπρεπε να τον προστατεύσω!» (vids)

Ο κόουτς Γκρίφιν για την αποβολή του Αντετοκούνμπο: «Έπρεπε να τον προστατεύσω!» (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:30 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:35 - 09.11.2023

Οι Μιλγουόκι Μπακς νίκησαν τους Ντιτρόιτ Πίστονς και τα κατάφεραν χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους του παιχνιδιού αποβλήθηκε. Ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν... υπερβολικός, αλλά ο κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. «Πρέπει να μιλάω περισσότερο στους διαιτητές και να προστατεύω τον Γιάννη», είπε.

Το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν επιτυχημένο για τους Μιλγουόκι Μπακς και η νίκη επί των Ντιτρόιτ Πίστονς ναι μεν προσέφερε ικανοποίηση στην ομάδα και ειδικά στον κόουτς Έιντριαν Γκρίφιν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα όσα είχαν να κάνουν με την αναμέτρηση ήταν καλώς καμωμένα για τα Ελάφια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτή τη φορά βρέθηκε στο επίκεντρο όχι γιατί έκανε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση, αλλά γιατί αποβλήθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Και ναι μεν η απόφαση των διαιτητών στην δεύτερη τεχνική ποινή που χρέωσαν τον Greek Freak θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως... υπερβολή, αλλά ο Γκρίφιν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και εξήγησε γιατί νοιώθει πως δεν έκανε όλα όσα μπορούσε για να μην εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. 

«Ο Γιάννης δεν διαμαρτύρεται στους διαιτητές και τους σέβεται. Πιστεύω πως ίσως τον απογοήτευσα λίγο, γιατί πρέπει να μιλάω εγώ λίγο περισσότερο όταν του γίνονται φάουλ και όχι αυτός», είπε ο rookie προπονητής των Μπακς, αλλά σημείωσε πως «με εξέπληξε η δεύτερη τεχνική ποινή. Έκανε μια φοβερή φάση και ενθουσιάστηκε. Έπρεπε οι διαιτητές να υπολογίσουν πως είναι ένας αθλητής που πάντα δείχνει μεγάλο σεβασμό στο παιχνίδι, τους φιλάθλους και όσους εμπλέκονται στο παιχνίδι. Θα πρέπει στο εξής εγώ να κάνω καλύτερη δουλειά και να τον προστατεύω από τέτοιες καταστάσεις»

Κατά τα άλλα, «ήταν μια νίκη χαρακτήρα. Πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά, όπως ο Μάικ Μπίσλεϊ και ο Κάμερον Πέιν. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να βρεις τρόπο να κερδίσεις» και από τη στιγμή που οι Μπακς τα κατάφεραν... τέλος καλό όλα καλά! 

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)
NBA

07:49 - 09.11.2023

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε τεχνική ποινή και ήταν η δεύτερή του στο παιχνίδι. Αποβλήθηκε, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν τον έλεγχο κόντρα στους Ντιτροίτ Πίστονς, αλλά στο τέλος τον ξαναπήραν και με πρώτο σκόρερ τον Ντέιμιαν Λιλαρντ (34 πόντοι), μα με ομαδική προσπάθεια, πήραν τη νίκη με 120-118.

Ο Αντετοκούνμπο δεν μίλησε στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, ίσως γιατί ακόμα δεν είχε κοπάσει ο θυμός μέσα του. Ο συμπαίκτης και συνεργάτης του στην ηγεσία της ομάδας όμως, ο Ντέιμιαν Λίλαρντ, εξήγησε πως «όταν χάνεις τον καλύτερο παίκτη σου σε μια τέτοια στιγμή μετά από μια κακή τεχνική ποινή, όλα μπορούν να πάνε στραβά. Παρότι είχαμε προβάδισμα, στο ΝΒΑ τέτοιες διαφορές γρήγορα χάνονται. Οι Πίστονς πέρασαν μπροστά με διψήφια διαφορά, δεν ήταν η μέρα μας, θα μπορούσαμε να βρούμε πολλές δικαιολογίες για να χάσουμε, αλλά αντιδράσαμε σαν ομάδα και κερδίσαμε».