O Oυεμπανιαμά βίωσε την εμπειρία του Madison - Η κερκίδα τον... χλεύασε και οι Νικς νίκησα εύκολα τους Σπερς (vid)

O Oυεμπανιαμά βίωσε την εμπειρία του Madison - Η κερκίδα τον... χλεύασε και οι Νικς νίκησα εύκολα τους Σπερς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:38 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:01 - 10.11.2023

H έλλειψη εμπειρίας ήταν κομβική για να μην ανταποκριθεί στις συνθήκες αγώνα που δημιουργούν οι φίλαθλοι των Νικς στο Madison Square Garden. O Βικτόρ Ουεμπανιάμα άκουσε να τον φωνάζουν «Υπερτιμημένο!», εκνευρίστηκε και η ομάδα της Νέας Υόρκης το εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας την τέταρτη νίκη της σε οκτώ παιχνίδια.

O Βικτόρ Ουεμπανιαμά έχει όλα τα αγωνιστικά προσόντα και όλα τα φυσικά χαρίσματα για να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ. Αυτό όμως, θα συμβεί μέσα από μία εξελικτική διαδικασία που θα πάρει χρόνο (όχι χρόνια απ' ότι φαίνεται) και θα συμβεί με την απόκτηση εμπειρίας και παραστάσεων. Οπότε, μόνο ως μάθημα ζωής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον 19χρονο Γάλλο η πρώτη του παρουσία στην «Μέκκα» του αμερικάνικου μπάσκετμπολ. 

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς φιλοξενήθηκαν στο Madison Square Garden και ο Wemby εμφανίστηκε σε ένα περιβάλλον καθόλου φιλικό γι' αυτόν. Όπως το ίδιο ισχύει για κάθε σούπερ σταρ που αντιμετωπίζει στη Νέα Υόρκη τους Νικς. Μάλιστα, εκτός του ότι τα Σπυρούνια ηττήθηκαν (126-105), το Νο 1 του Draft '23 δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα. Είχε 14 πόντους με 4/14 σουτ (0/4 τρίποντα), 9 ριμπάουντ και ένα περισσότερο λάθος (3), απ' ότι ασίστ (2). 

Μάλιστα, οι φίλαθλοι των Νικς κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα το μόνο που προσπαθούσαν να κάνουν είναι να μην τον αφήσουν σε... χλωρό κλαρί. Ήθελαν να αισθανθεί άβολα και τα κατάφεραν. Φώναζαν ασταμάτητα και τον χαρακτήριζαν «υπερτιμημένο». Ακόμα κι αν δεν το πίστευαν, το έκαναν και το αποτέλεσμα ήταν να εκνευριστεί. Την ώρα που άκουγε τις αναφορές τους στο όνομά του, 

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του  Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)
NBA

08:01 - 09.11.2023

Η στιγμή και ο λόγος της αποβολής του Αντετοκούνμπο - Οι διαμαρτυρίες και η άρνηση του να φύγει από το παρκέ (vids)

Η αποβολή του με δεύτερη τεχνική ποινή ήρθε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να πιστέψει την αυστηρότητα των διαιτητών. Παραπονέθηκε έντονα, γκρίνιαξε, αλλά αποχώρησε και για καλή του τύχη οι υπόλοιποι Μπακς έφθασαν στη νίκη επί των Πίστονς.

Μετά το τέλος του αγώνα και ήρεμος πλέον, χωρίς του σφιγμούς στις κόκκινες ενδείξεις, ο Ουμπανιαμά κατάλαβε πως «ήταν ένα μάθημα για μένα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. «Είμαστε μία νέα ομάδα και θα χάσουμε παιχνίδια, μπορεί και διαδοχικά, αλλά το θέμα είναι να επιστρέψουμε», κατάληξε, ενώ ο προπονητής του Γκρεγκ Πόποβιτς θύμισε πως «είναι ένα παιδί 19 ετών. Προφανώς και χρειάζεται εμπειρία για να μπορεί να αναπτυχθεί».