Διασυρμός των Λέικερς στο Χιούστον - Νίκη των Σανς από τα χέρια του Νούρκιτς στο ντεμπούτο του Μπιλ (vids)

Διασυρμός των Λέικερς στο Χιούστον - Νίκη των Σανς από τα χέρια του Νούρκιτς στο ντεμπούτο του Μπιλ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:26 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:47 - 09.11.2023

Οι Λος Άντζελες Λέικερς βρέθηκαν στο Χιούστον και εκεί δεν κατάφεραν ούτε καν να δυσκολέψουν τους Ρόκετς. Το τελικό 128-94 ήταν εντυπωσιακό και ο Ντίλον Μπρουκς γελάει πονηρά, καθώς κράτησε την υπόσχεσή του και νίκησε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς - Οι Σανς τα κατάφεραν στην παράταση και στο όριο στο Σικάγο, οι Μάβερικς ηττήθηκαν στο Ντάλας από τους Ράπτορς. Τα αποτελέσματα της ημέρας και η κατάταξη του ΝΒΑ.

Όταν ο Ντίλον Μπρουκ, λίγο πριν τεθεί αντιμέτωπος με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Λέικερς είχε... προειδοποιήσει. «Είμαι έτοιμος να τον "κλειδώσω"», είχε πει και ήθελε να τον προκαλέσει. Άλλωστε, οι δυο τους δεν έχουν καλές σχέσεις, ειδικά μετά το περσινό συμβάν μεταξύ τους. Μόνο που ο Καναδός φόργουορντ των Χιούστον Ρόκετς το εννοούσε κιόλας. Ταλαιπώρησε καθ' όλη τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας στο παρκέ τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών και οι Ρουκέτες όχι απλώς νίκησαν, αλλά διέλυσαν τους Λιμνανθρώπους με 128-94!

Ο Μπρουκς είχε μόνο 5 πόντους στην επίθεση, αλλά στην άμυνα έκανε το χρέος του. Ο ΛεΜπρόν, ο οποίος μέχρι πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 25,5 πόντους, 8,5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αυτή τη φορά η απόδοσή του ήταν πολύ πιο χαμηλά: 18 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ. 

Για τους Ρόκετς, ο Τζέιλεν Γκριν είχε 28 πόντους, ενώ ο Αλπερέν Σενγκούν είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά μόνο ο ΝτιΆντζελο Ράσελ και ο Ρούι Χατσιμούρα είχαν πάνω από 20 πόντους και ήταν οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του ματς. 

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)
NBA

07:49 - 09.11.2023

O Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε, αλλά οι Μπακς την... γλύτωσαν από τους Πίστονς (vids)

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δέχθηκε τεχνική ποινή και ήταν η δεύτερή του στο παιχνίδι. Αποβλήθηκε, οι Μιλγουόκι Μπακς έχασαν τον έλεγχο κόντρα στους Ντιτροίτ Πίστονς, αλλά στο τέλος τον ξαναπήραν και με πρώτο σκόρερ τον Ντέιμιαν Λιλαρντ (34 πόντοι), μα με ομαδική προσπάθεια, πήραν τη νίκη με 120-118.

Ο Άντονι Ντέιβις δεν αγωνίστηκε και τον αντικατέστησε στην πρώτη πεντάδα ο Κρίστιαν Γουντ, ο οποίος όμως, δεν κατάφερε να σκοράρει σε 21΄46'' χρόνο συμμετοχής. 

Οι Σανς βρήκαν τον τρόπο να νικήσουν στο Σικάγο

O Μπράντλεϊ Μπιλ έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Φοίνιξ Σανς, ο Κέβιν Ντουράντ ήταν εκεί, αλλά ο Γκρέισον Άλεν ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο Γιουσούφ Νούρκιτς έβαλε το νικητήριο καλάθι! 

Με τον Βόσνιο σέντερ να ευστοχεί 7,3'' πριν από την λήξη της έξτρα περιόδου (κι ενώ η κανονική διάρκεια είχε λήξη με 107-107) οι Ήλιου νίκησαν τους Μπουλς στο Σικάγο με 116-115.

Στους 26 πόντους σταμάτησε Γκρέισον Άλεν και είχε έναν παραπάνω από τον Κέβιν Ντουράντ, ο Νούρκιτς προσέφερε 20 πόντους, ενώ ο Μπιλ αγωνίστηκε ως ο βασικός πόιντ γκαρντ και σε 23'33'' είχε 13 πόντους και 4 ασίστ. 

Οι Κινγκς νίκησαν στην παράταση τους Μπλέιζερς με τον Βεζένκοφ καθηλωμένο μόνιμα στον πάγκο (vids)
NBA

08:29 - 09.11.2023

Οι Κινγκς νίκησαν στην παράταση τους Μπλέιζερς με τον Βεζένκοφ καθηλωμένο μόνιμα στον πάγκο (vids)

Ο Ντομάντας Σαμπόνις άγγιξε το triple double (27 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 9 ασίστ) και οι Σακραμέντο Κινγκς μετά από δύο ήττες βρήκαν τον τρόπο για να επιστρέψουν στις επιτυχίες, παρά την απουσία του ΝτιΑρόν Φοξ. Πιέστηκαν κόντρα στους Ράπτορς, αλλά τελικά τα κατάφεραν στο έξτρα πεντάλεπτο: 121-118. Ο Σάσα Βεζένκοφ δεν αγωνίστηκε ούτε... δευτερόλεπτο!

Για τους Ταύρους τρεις παίκτες είχαν πάνω από 20 πόντους και η αναφορά έχει να κάνει στις κλασσικές δυνάμεις της Πόλης των Ανέμων: Ο Νίκολα Βούτσεβιτς είχε 26, ενώ οι ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Ζακ Λαβίν είχαν από 22. 

Χωρίς νίκη στη συλλογή του από τη στιγμή που πήγε στο Λ.Α. και του Κλίπερς συνεχίζει ο Τζέιμς Χάρντεν. Έχασε στο ντεμπούτο του εκεί, ενώ τώρα οι Καλιφορνέζοι ηττήθηκαν και στο Μπρουκλιν. 

Οι Νετς, παρά τις απουσίες (δεν έπαιξαν, Μπεν Σίμονς, Νικ Κλάξτον και Καμ Τζόνσον) βρήκαν λύσεις από τον πάγκο, ο Λόνι Ουόκερ έβαλε 21 πόντους και ήρθε η νίκη με 100-93. Για τους Κλίπερς, ο Πολ Τζορτζ είχε 24 πόντους, ο Κουάι Λέοναρντ 17, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν έμεινε στους 12 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Δεύτερη ήττα για τους Ντάλας Μάβερικς στη σεζόν, καθώς αυτή τη φορά δεν μπόρεσαν να προστατεύσουν την έδρα του και ηττήθηκαν από τους Τορόντο Ράπτορς. Ο Πασκάλ Σιάκαμ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 31 πόντους και 12 ριμπάουντ και ο άνθρωπος που οδήγησε τους Καναδούς στην επιτυχία: 127-116. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς έβαλε όσους και ο Σιάκαμ (31), ενώ είχε στο πλευρό του τον Καϊρί Ίρβινγκ (22 πόντους), αλλά χρειάζονταν περισσότερες βοήθειες από τους 17 πόντους του Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ. Και αυτό γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ότζι Ανουνόμπι με 26 πόντους, τον Ντένις Σρέντερ με 18, ενώ ο Σκότι Μπαρνς είχε 14 πόνους, άλλα τόσα ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα.