Σίξερς και Νάγκετς στο Νο 1: Νίκησαν τους Σέλτικς και τους Ουόριορς και πάτησαν την κορυφή σε Ανατολή και Δύση (vids)

Σίξερς και Νάγκετς στο Νο 1: Νίκησαν τους Σέλτικς και τους Ουόριορς και πάτησαν την κορυφή σε Ανατολή και Δύση (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:02 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 07:01 - 10.11.2023

H Φιλαδέλφεια υποδέχθηκε τους Σέλτικς και τους νίκησε (106-103) με πρωταγωνιστές τους Τζόελ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξεϊ, ενώ στο Ντένβερ ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση επί των των Ουόριορς (108-105). Πλέον, Σίξερς και Νάγκετς βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή των δύο περιφερειών του ΝΒΑ.

Στη Φιλαδέλφεια οι Σίξερς φιλοξένησαν τους Μπόστον Σέλτικς και αυτό που ήθελαν να τους εξηγήσουν είναι πως παρά την αποχώρηση του Τζέιμς Χάρντεν συνεχίζουν να σκέφτονται την κορυφή. Και μάλιστα, με το που τους νίκησαν με 106-103 την κατέκτησαν κιόλας. Προσωρινά έστω...

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας μακράς πορείας στη regular season, αλλά ο Τζοέλ Εμπίντ και η παρέα του έχουν επικρατήσει στα έξι από τα επτά παιχνίδια που έχουν παίξει και με αυτό το ρεκόρ βρίσκονται στο Νο 1 της περιφέρειας. Διότι, υποχρέωσαν τους Κέλτες στη δεύτερη ήττα τους, ενώ οι Μπακς ναι μεν κέρδισαν τους Πίστονς παρά την αποβολή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά έχουν και αυτοί ήδη δύο αποτυχημένα αποτελέσματα. 

Οι Σίξερς, που έχουν ηττηθεί μόνο στην πρεμιέρα από το Μιλγουόκι, είχαν για μία ακόμα φορά το δίδυμο των Τζοέλ Εμπίντ και Ταϊρίς Μάξεϊ να λειτουργεί άψογα. Ο πρώτος είχε 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 μπλοκ, ενώ ο δεύτερος πρόσθεσε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. 

Την ίδια ώρα, οι Σέλτικς βρήκαν 29 πόντους από τον Κρίσταπς Πορζίνγκις, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρξαν σημαντικές λύσεις. Ο Τζέισον Τέιτουμ και ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν άστοχοι και συνολικά μαζί είχε 10/27 σουτ, ενώ ο Ντέρικ Ουάιτ αν και έβαλε 19 πόντους και ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του είχε 6/18 προσπάθειες. 

Ο Γιόκιτς και οι Νάγκετς νίκησαν τους Ουόριορς στο Ντένβερ

Ο Νίκολα Γιόκιτς ταλαιπωρήθηκε. Όχι από τις άμυνες, καθώς τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει πάνω στο παρκέ. Εξουθενώθηκε σωματικά και φάνηκε στις εκφράσεις του προσώπου του, αλλά η ικανοποίηση που πήρε ήταν τεράστια. Άλλωστε, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα είπε αν και κατάκοπος πως «απολαμβάνουμε τη στιγμή» και αυτή (η στιγμή) έφερε τη νίκη των Ντένβερ Νάγκετς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 108-105

Είχε προηγηθεί ένα show του Joker και το στατιστικό αποτύπωμα των πράξεών του ήταν οι 35 πόντοι και τα 13 ριμπάουντ. Ο πρωταθλητές του ΝΒΑ και ο MVP των τελικών του 2023, υποχρέωσαν στην τρίτη τους ήττα την παρέα του Στέφεν Κάρι, την ίδια ώρα που αυτοί βελτίωναν το ρεκόρ τους σε 8-1

Αυτό το ξεκίνημα θεωρείται ιδανικό για τους Σβόλους, ειδικά από τη στιγμή που στην δυτική περιφέρεια κανείς άλλος δεν έχει ξεκινήσει τόσο παραγωγικά. Οι Ντάλας Μάβερικς ακολουθούν (6-2), αλλά είναι δεύτεροι και σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, μόνο το Ντένβερ και η Φιλαδέλφεια έχουν χάσει μία φορά. Οι υπόλοιποι έχουν υποστεί παραπάνω ήττες. 

Οι Νάγκετς μάλιστα, από εδώ και πέρα, ενδεχομένως ολόκληρο τον Νοέμβριο, θα αναγκαστούν να παίξουν χωρίς τον Τζαμάλ Μάρεϊ, ο οποίος έχει ένα πρόβλημα στο πόδι και κόντρα στους Ουόριορς ο Ρέτζι Τζάκσον έδειξε πως είναι έτοιμος να τον αντικαταστήσει. Είχε 20 πόντους και 6 ασίστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους και ηττημένους ο Στέφεν Κάρι σταμάτησε στους 23 πόντους ευστοχώντας σε 6 από τα 13 τρίποντα που εκτέλεσε.