Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο πάνε... Λας Βέγκας - Νίκησαν τους Νικς και προκρίθηκαν στο Final Four του Κυπέλλου (vids)

Οι Μπακς και ο Αντετοκούνμπο πάνε... Λας Βέγκας - Νίκησαν τους Νικς και προκρίθηκαν στο Final Four του Κυπέλλου (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:02 - 06.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 06.12.2023

Ένα ακόμα show του Γιάννη Αντετοκούνμπο (35 πόντοι, 10 ασίστ) οδήγησε αυτή τη φορά τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη, αλλά ταυτόχρονα τους έδωσε και μία πρόκριση. Επικράτησαν με 146-122 των Νιου Γιορκ Νικς και θα συμμετέχουν στο Final Four του In-season tournament που θα διεξαχθεί στο Λος Βέγκας από τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12), μέχρι αυτά της Κυριακής (10/12). Επόμενος αντίπαλος στον ημιτελικό θα είναι οι Ιντιάνα Πέισερς.

Δεν ήταν ένας αγώνας σαν όλους τους προηγούμενους, ούτε έμοιαζε με τους επόμενους. Ήταν η πρώτη φορά που σε έναν knock-out αγώνα διεκδικήθηκε η πρόκριση σε Final Four και οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν αυτοί που τα κατάφεραν. 

Συνάντησαν τους Νιου Γιορκ Νικς στο Fiserv Center, εκεί όπου τους νίκησαν με το εντυπωσιακό και... ιστορικό 146-122. Έτσι, πήραν ταυτόχρονα την θέση τους στην τετράδα που θα συμμετέχει στην τελική φάση του in-season tournament που θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας το τριήμερο από τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12), μέχρι αυτά της Κυριακής (10/12). 

Επόμενος αντίπαλος για τα Ελάφια στον δρόμο προς την κατάκτηση του Κυπέλλου θα είναι οι Ιντιάνα Πέισερς, που μία μέρα πριν είχαν αποκλείσει τους Μπόστον Σέλτικς και τώρα βρεθούν στον δρόμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της παρέας του. Μιας παρέας που και ατομικά, αλλά και συνολικά είχε σπουδαίες επιδόσεις κόντρα στην ομάδα της Νέας Υόρκης

Κατ' αρχάς, ο Greek Freak είχε 35 πόντους, 10 ασίστ και έχασε μόλις για δύο ριμπάουντ το δεύτερο φετινό του triple double, λίγε μέρες μετά το πρώτο του. Σταμάτησε στα 8, παρόλα αυτά ήταν η πέμπτη στην καριέρα του που σε ένα ματς που έβαλε 35 πόντους, είχε και διψήφιες τελικές πάσες και έφθασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Μέχρι πριν από το παιχνίδι μόνο ο θρυλικός σέντερ των Μπακς (και των Λέικερς φυσικά) είχε καταφέρει σε περισσότερα ματς να καταγράψει 35+ πόντους, 10+ ασίστ, έχοντας ταυτόχρονα και 5+ ριμπάουντ. 

Επίσης, συνολικά το Μιλγουόκι σούταρε με 60,5% στα σουτ τριών πόντων και συγκεκριμένα είχαν 23 εύστοχα σε σύνολο 38 προσπαθειών. Και αυτή ήταν μία επίδοση που αφορά την δεύτερη καλύτερο στην ιστορία του οργανισμού, καθώς η πρώτη ήταν το 61,5% από τις 22 Μαρτίου του 2021 όταν και έβαλαν 24/39 τρίποντα κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς. 

Τα περισσότερα τρίποντα απ' όλους τα έβαλε ο Μάικ Μπίσλεϊ και είχε 6/10, ενώ ο Ντέιμιαν Λίλαρντ πρόσθεσε 5/7. Και ο Αντετοκούνμπο έβαλε ένα και μάλιστα σε ισάριθμη προσπάθεια, ενώ ερχόμενος από τον πάγκο ο νεαρός Έι Τζέι Γκριν είχε 3/4, ο Κάμερον Πέιν 2/3 και ο Μαρτζόν Μπότσαμπ 2/2. 

Απ' όσους αγωνίστηκαν, μόνο ο Ρόμπιν Λόπεζ, ο Κρις Λίβινγκστον και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έβαλαν τρίποντο, με τον μεγάλο αδελφό του Γιάννη να συμμετέχει στο παιχνίδι για 2'29'' κατά τη διάρκεια των οποίων είχε 2 πόντους, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο. 

Ομάδα-έκπληξη στο «κυνήγι» του ΛαΒίν...
NBA

11:32 - 05.12.2023

Ομάδα-έκπληξη στο «κυνήγι» του ΛαΒίν...

Την ώρα που το μέλλον του Ζακ ΛαΒίν στο Σικάγο είναι κάθε άλλο παρά δεδομένο, οι Ντιτρόιτ Πίστονς μοιάζουν ως ένας επίδοξος διεκδικητής για την απόκτησή του.

Για τους Νικς, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν κοντά στο σκορ (75-72, έδειχναν να έχουν τύχη, έχασαν την πίστη τους. Μόνο ο Τζούλιους Ραντλ δεν... παραιτήθηκε εύκολα και τελείωσε τον αγώνα με 41 πόντους, αστοχώντας μόνο σε πέντε σουτ και μία βολή (14/19 και 11/12).