Greek Freak, Luka Magic & Joker: Έκαναν και οι τρεις triple double, αλλά μόνο ο Γιάννης νίκησε (vids)

Greek Freak, Luka Magic & Joker: Έκαναν και οι τρεις triple double, αλλά μόνο ο Γιάννης νίκησε (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:40 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:09 - 03.12.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς έγραψε ιστορία σε προσωπικό επίπεδο με την επίδοσή του (36 π., 15 ρ.,18 ασ.), αλλά οι Μάβερικς έχασαν από τους Θάντερ, ενώ ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν ασταμάτητος (36 π., 13 ρ., 14 ασ.), αλλά οι Νάγκετς ηττήθηκαν στο Σακραμέντο. Μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε triple double (32-11-10) και ταυτόχρονα οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία!

Τρεις απίστευτοι τύποι, μοναδικοί αθλητές και σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ευρώπη, δεν βρίσκονται απλώς στην Αμερική για να εντυπωσιάσουν και να βγάλουν εκατομμύρια. Αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα και εξελίσσουν με μεγάλη ταχύτητα ένα άθλημα που ανακαλύφθηκε το 1891 και να κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή μια λίγκα που ξεκίνησε to 1949. 

O Γιάννης Αντετοκούνμπο, δύο φορές MVP και μία φορά πρωταθλητής, ο Νίκολα Γιόκιτς με τα ίδια ατομικά κατορθώματα και ο τρομερός Λούκα Ντόντσιτς με τις απίστευτες επιδόσεις και στατιστικές, την ίδια μέρα, σε διαφορετικά γήπεδα, έκαναν και οι τρεις τους triple double.

Ο Greek Freak είχε «τριπλή» παρουσία για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν και για 36η στην καριέρα του και με τους 32 πόντους, τα 11 ριμπάουντ και τις 10 ασίστ, οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στη νίκη επί των Ατλάντα Χοκς. Οι άλλοι δύο είχαν ακόμα πιο εντυπωσιακά νούμερα από τον 29χρονο Ελληνονιγηριανό φόργουορντ, με μία διαφορά όμως: Οι Ντένβερ Νάγκετς του Σέρβου και οι Ντάλας Μάβερικς του Σλοβένου ηττήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/12). 

Ο Νίκολα Γιόκιτς βρέθηκε στο Σακραμέντο και αντιμετώπισε τους Κινγκς του Σάσα Βεζένκοφ. Είχε 36 πόντους, 13 ριμπάουντ και 14 ασίστ, αλλά οι πρωταθλητές Νάγκετς ηττήθηκαν. Κυρίως, γιατί ο ΝτιΑρόν Φοξ έκανε σπουδαίο παιχνίδι (26 πόντοι, 16 ασίστ) και έβαλε όσους πόντους και ο Μαλίκ Μονκ. Οι δυο τους χάλασαν το έργο του Joker, ενώ ο Βεζένκοφ είχε 4 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής. 

Ο Joker έκανε το 113 triple double της καριέρας του, έχει περάσει τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και καταδιώκει στην τρίτη θέση με τις «τριπλές» επιδόσεις όλων των εποχών τον Μάτζικ Τζόκσον (138), που βρίσκεται πίσω από τον Όσκαρ Ρόμπερτσον (181) και όλοι τους πίσω από τον Ράσελ Ουέστμπρουκ των Κλίπερς, ο οποίος φθάνει σπάνια πλέον σε αυτά τα επίπεδα, αλλά τα έχει καταφέρει 198 φορές στην καριέρα του. 

Ο Λούκα Ντόντσιτς πάντως, έφθασε τον Λάρι Μπερντ. Ναι μεν οι Μάβερικς έχασαν από τους Θάντερ, αλλά οι 36 πόντοι, τα 15 ριμπάουντ και οι 18 ασίστ του Σλοβένου κατέγραψαν το 59ο triple double της καριέρας του και έφθασε τον θρυλικό ξανθομάλλη των Μπόστον Σέλτικς.