Ο Πολ Τζορτζ «σκότωσε» τους Ουόριορς στο Λ.Α. - Συνεχίζουν στο Νο1 της Δύση οι Τίμπεργουλβς, δεν ολοκλήρωσαν το... θαύμα οι Μάβερικς (vids)

Ο Πολ Τζορτζ «σκότωσε» τους Ουόριορς στο Λ.Α. - Συνεχίζουν στο Νο1 της Δύση οι Τίμπεργουλβς, δεν ολοκλήρωσαν το... θαύμα οι Μάβερικς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:31 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 03.12.2023

Οι Κλίπερς φιλοξένησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και ο Πολ Τζορτζ δεν ήταν... ευγενικός μαζί τους. Με τρίποντο του 9'' πριν τη λήξη, η ομάδα του Λ.Α. ανέτρεψε το ματς και πήρε τη νίκη με 113-112. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς συνεχίζουν ακάθεκτοι και βρίσκονται στην κορυφή Δύσης, ενώ οι Θάντερ επιβίωσαν στο Ντάλας παρά την αντεπίθεση του Λούκα Ντόντσιτς και το 30-0 στην τέταρτη περίοδο.

Δύο προσπάθειες για ανατροπή, μία που ολοκληρώθηκε και μία που έμεινε στη... μέση, ήταν η πιο βαρύνουσες στιγμές των αγώνων που ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και όλα τους ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/12). 

Στο Λ.Α. οι Κλίπερς βρήκαν τον τρόπο για να «κλέψουν» τη νίκη από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τα κατάφεραν με το τρίποντο του Πολ Τζορτζ εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. 

Στο Ντάλας πάντως, οι Μάβερικς ξεκίνησαν στην τελευταία περίοδο μία εντυπωσιακή αντεπίθεση, αλλά τελικά ηττήθηκαν. Μέχρι οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ να φθάσουν στο υπέρ τους 126-120 η... ψυχή τους πήγε στην κούλουρη, αλλά τελικά επέστρεψε πίσω. Οι Καουμπόηδες «έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 30-0 (!) και ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε απίστευτα πράγματα και ένα «τρομακτικό» triple double (36 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 18 ασίστ), αλλά τελικά οι Θάντερ που έκαναν... πάταγο για τρεις περιόδους κατάφεραν να προστατευθούν. 

Και μάλιστα με 13 νίκες σε 19 αγώνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην δυτική περιφέρεια. Εκεί που στο Νο 1 συνεχίζουν να βρίσκονται οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που νίκησαν στη Σάρλοτ τους Χόρνετς (123-117) και συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν. Μάλιστα, μετά την ήττα των Ντένβερ Νάγκετς στο Σακραμέντο, δημιούργησαν και... απόσταση από τους πρωταθλητές. 

Στο μεταξύ, οι Νετς με τους 42 πόντους του Μάικαλ Μπρίτζερς σταμάτησαν τους Ορλάντο Μάτζικ, που μέχρι να πάνε στο Μπρούκλιν είχαν 9 διαδοχικές νίκες, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να θυμηθούν τα συναισθήματα της αποτυχίας και μάλιστα με ένα «βαρύ» σκορ: 123-101

Οι Μπουλς μετά τη νίκη τους επί των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικράτησαν και των Νιου Ορλίνς Πέλικανς, ενώ οι Ιντιάνα Πέισερς αν και αγωνίστηκαν χωρίς τον σούπερ σταρ τους Ταϊρίς Χαλιμπάρτον κατάφεραν να φθάσουν στο εντυπωσιακό 144-129 επί των Μαϊάμι Χιτ. 

Tags: