Οι Κλίπερς βρήκαν μέθοδο και νίκησαν τους Νάγκετς - Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τίμπεργουλβς (vids)

Οι Κλίπερς βρήκαν μέθοδο και νίκησαν τους Νάγκετς - Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τίμπεργουλβς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 07.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:23 - 07.12.2023

Η τριάδα των Πολ Τζορτζ, Τζέιμς Χάρντεν και Κουάι Λέοναρντ λειτούργησε άψογα και οι Κλίπερς νίκησαν τους πρωταθλητές Ντένβερ Νάγκετς στο Λ.Α. - Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς παραμένουν το Νο 1 ολόκληρης της λίγκας, σπουδαίες νίκες για Καβαλίερς, Νετς και Χιτ.

Από την αρχή το πρόβλημα των Κλίπερς, που ορίστηκε ταυτόχρονα με την απόκτηση του Τζέιμς Χάρντεν, ήταν το γεγονός ότι το παιχνίδι συνεχίζει -στο βάθος των ετών- να παίζεται με μία μπάλα. Και ήταν κάπως δύσκολο οι Καλιφορνέζοι στο ξεκίνημα της κοινής παρουσίας τεσσάρων σούπερ σταρς στο ρόστερ, να αποφασίσουν ποιος θα την πρωτοέχει στα χέρια του. Τελικά, ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε ένα βήμα... πίσω, με δική του παρέμβαση «επέτρεψε» στον κόουτς να τον βάλει στον πάγκο και αυτή ήταν η πρώτη ένδειξη αλτρουισμού της καριέρας του. Το σημαντικό πάντως, για το σύνολο είναι πως το... σύστημα αρχίζει να δουλεύει. 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (7/12), η ομάδα του Λος Άντζελες επικράτησε των πρωταθλητών Ντένβερ Νάγκετς, παρά το γεγονός ότι ο Νίκολα Γιόκιτς έκανε άλλο ένα triple double (22 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 10 ασίστ), γιατί από την πλευρά τους οι Πολ Τζορτζ, Τζέιμς Χάρντεν και Κουάι Λέοναρντ λειτούργησαν αρμονικά. 

Ο πρώτος είχε 25 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο δεύτερος 20 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο τρίτος σταμάτησε στους 17. Όσους δηλαδή, προσέφερε και ο Ντόρμαν Πάουελ ερχόμενος από τον πάγκο. 

Πρώτοι σε Ανατολή και Δύση οι Τίμπεργουλβς

Αν κάποιος στο ξεκίνημα θεωρούσε πως οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς στις αρχές του Δεκέμβρη θα είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ και πως οι πρωταθλητές Νάγκετς θα είχαν διπλάσιες ήττες από αυτούς, τότε ίσως να είχε πρόβλημα με τον νόμο. Να θεωρούνταν επικίνδυνος για την κοινωνία. Παρόλα αυτά η ζωή (καμιά φορά) δικαιώνει τους τολμηρούς και οι Λύκοι από τα βουνά της βόρειας και κεντροδυτικής πολιτείας με τη νίκη τους επί των Σαν Αντόνιο Σπερς (104-92) βελτίωσαν σε 16-4 το ρεκόρ τους. 

Για να συμβεί αυτό ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του στη σεζόν, ίσως και τα τελευταία χρόνια, απέναντι στον συμπατριώτη και... πουλέν του, τον νεαρό Γάλλο, Βικτόρ Ουεμπανιαμά. Οι δυο τους συνδέονται με φιλικές σχέσεις και ο Γκομπέρ έχει εκφραστεί δεκάδες φορές με κολακευτικά σχόλια. Με την εμπειρία του όμως, μπόρεσε να τον νικήσει και σε προσωπικό και σε ομαδικό επίπεδο πάνω στο παρκέ. 

Οι Μπόστον Σέλτικς στην Ανατολή είναι πρώτοι με 15-5, ενώ στην άλλη πλευρά των ΗΠΑ πίσω από τους Τίμπεργουλβς, εμφανίζονται οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (13-7) του Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ που αυτή τη φορά έχασαν από τους Χιούστον Ρόκετς και στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Ντένβερ Νάγκετς (14-8)

Στα υπόλοιπα παιχνίδι της βραδιάς και των ξημερωμάτων, οι Μπρούκλιν Νετς νίκησαν στον πόντο τους Χοκς στην Ατλάντα με τον Μάικαλ Μπρίτζες να έχει 32 πόντους, ενώ οι Μέμφις Γκρίζλις είδαν τον Ντέσμον Μπέιν να κάνει ρεκόρ καριέρας και με 49 πόντους να προσφέρει απλόχερα στις Αρκούδες τη νίκη με 116-102 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς. 

Τέλος, περσινοί φιναλιστ των τελικών, Μαϊάμι Χιτ πήραν σπουδαίο «διπλό» στο Τορόντο επί των Ράπτορς, ενώ οι Κλίβελαντ Καβαλίερς προστάτευσαν την έδρα τους κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ (121-11). Οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν των Σάρλοτ Χόρνετς (111-100) που συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς τον τραυματία ΛαΜέλο Μπολ, ενώ οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς έφθασαν στο υπέρ τους 110-106 επί των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπέιζερς, με τους οποίους επανεμφανίστηκε ο Άνφερνι Σάιμονς, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από έναν μήνα και... κάτι μέρες.

Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο
NBA

08:45 - 07.12.2023

Οι «πενηντάρες» του Εμπίντ και των Μάβερικς - Ο Ντόντσιτς έκανε ιστορικό triple double από το πρώτο ημίχρονο

O Τζοέλ Εμπίντ έβαλε 50 πόντους στη νίκη των Σίξερς επί των Ουίζαρντς και έγινε ο δεύτερος παίκτης της σεζόν -μετά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο- που φθάνει σε αυτή την δεκάδα παραγωγής πόντων σε ένα ματς. Την ίδια ώρα, οι Μάβερικς νίκησαν με 50 πόντους διαφορά τους Τζαζ στο παιχνίδι που ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε triple double στο ημίχρονο και έγινε ο έκτος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει κάτι τέτοιο.