Οι Κινγκς καταστρώνουν σχέδια με τον Βεζένκοφ στο πλάνο τους

Σάσα Βεζένκοφ

i

© photo by Tolga Adanali / Getty Images / Ideal Images

Οι Κινγκς καταστρώνουν σχέδια με τον Βεζένκοφ στο πλάνο τους

Γιώργος Γαβριλάκης 06:56 - 13.05.2023 / Ανανεώθηκε: 07:08 - 13.05.2023

Ο κόουτς των Κινγκς, Μάικ Μπράουν, έχει εξηγήσει -με τον τρόπο του- ότι θέλει τον Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο και ο δημοσιογράφος Μαρκ Στέιν αναφέρει ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ του Ολυμπιακού, σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει το... βήμα.

Για τα... μάτια του οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό και μάλιστα εκπρόσωποί τους έχουν ταξιδέψει πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της σεζόν, στην Ευρώπη. Στην Αθήνα, στην Κωνσταντινούπολη, στο Ηράκλειο της Κρήτης και σίγουρα κάποιος θα είναι και στο Κάουνας για να τον δει στο Final Four της Εuroleague

Ο προπονητής της ομάδας, Μάικ Μπράουν, έχει εξηγήσει στη διοίκηση, αλλά και σε δηλώσεις του στα μέσα, πως ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην εξελικτική διαδικασία της ομάδας από την πρωτεύουσα της Καλιφόρνιας και φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να του προσφέρουν συμβόλαιο, αλλά και θέση στο rotation. 

Διατηρούν τα δικαιώματά του, που στο Draft του 2017 αποκτήθηκαν από τους Μπρούκλιν Νετς (αρχικά) και το 2021 βρέθηκαν -μέσω ανταλλαγών και μέσω των Κλίβελαντ Καβαλίερς- στους Κινγκς. Από τότε έχει μεσολαβήσει η αγωνιστική κυριαρχεία του Βεζένκοφ στα ευρωπαϊκά γήπεδα. 

Ο 27χρονος φόργουορντ φέτος είναι ασταμάτητος, αποτέλεσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή της κανονικής περιόδου, ενώ βραβεύτηκε και ως ο πρώτος σκόρερ της Euroleague. To Σακραμέντο λοιπόν έχει πάρει την απόφασή του και σύμφωνα με τον αμερικανό δημοσιογράφο Μαρκ Στέιν απομένει να το πάρει απόφαση και ο Βεζένκοφ. Σε σχετική αναφορά του ο Στέιν σημείωσε πως «το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά» και το μόνο που απομένει είναι να ενημερώσει για την τελική του απόφαση.