Βεζένκοφ στο Sportal: «Νομίζετε ότι εγώ ξέρω για τους Κινγκς;»

Σάσα Βεζένκοφ

i

Σάσα Βεζένκοφ Μαυροδόντης / tourette photography

Βεζένκοφ στο Sportal: «Νομίζετε ότι εγώ ξέρω για τους Κινγκς;»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 22:22 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 04.09.2023

Ο Σάσα Βεζένκοφ μιλά στο Sportal για το Final 4, τον στόχο του τροπαίου, το βραβείο του MVP, αλλά και το... σίριαλ αναφορικά με τους Σακραμέντο Κινγκς

Ο Ολυμπιακός και ο MVP της σεζόν (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά είναι απλά θέμα χρόνου), Σάσα Βεζένκοφ, είναι έτοιμοι για μια τεράστια πρόκληση, με το Final 4 να είναι προ των πυλών!

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τη Μονακό την Παρασκευή (19/5) και με νίκη πάνε τελικό, εκεί όπου θα διεκδικήσουν τον πρώτο τους τίτλο μετά από 10 χρόνια, καθώς τελευταία κούπα ήταν αυτή του 2013 στο Λονδίνο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ λοιπόν, μίλησε στην κάμερα του Sportal και όπως συνηθίζει, μοίρασε με το τσουβάλι τις ατάκες!

«Το Final 4 είναι τελείως διαφορετικό. Είναι τελείως διαφορετικό από την σειρά. Δεν παίζει τίποτα ρόλο από τα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες. Είμαστε πιο έτοιμοι πνευματικά και σωματικά, αλλά πρέπει να είμαστε στο 100% σε ένα ματς», ήταν τα πρώτα λόγια του, πριν αναφερθεί στη σειρά απέναντι στην Φενέρ.

«Ήταν μια περίπλοκη σειρά με πολλή τακτική, αλλά με βελτίωσε. Κατάλαβα πως αν υπάρχει ένας τρόπος να σκοράρω πρέπει να κάνω αυτό τον έναν τρόπο, να κάνω ένα σκριν ή οτιδήποτε. Το πιο σημαντικό ήταν το ότι βοήθησα την ομάδα να προκριθεί σε ακόμα ένα Final 4», είπε.

Όσον αφορά την περσινή άμυνα πάνω στον Μίτσιτς στον ημιτελικό, ο Σάσα Βεζένκοφ ανέφερε ότι: «Δεν το σκέφτομαι καν. Έχουν γίνει πολλά. Πάμε να παίξουμε τον αγώνα, αντιμετωπίζουμε μια πολύ ταλαντούχα ομάδα, αλλά είμαι έτοιμος», ενώ στην συνέχεια απάντησε… διπλωματικά σε ερώτηση για το βραβείο του MVP.

Σάσα Βεζένκοφ - Αχιλλέας Μαυροδόντης

«Νοιώθω καλά, όμορφα που αυτή η παρέα θα είναι εκεί για ακόμα μια φορά και ελπίζω αυτή τη φορά να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω», ήταν τα λόγια του.

Πλέον ο Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί έναν βασικό… πονοκέφαλο για τις αντίπαλες ομάδες, οι οποίες θέλουν πάντα να τον σταματήσουν, με τον σταρ του Ολυμπιακού να τονίσει ότι «Είναι ωραίο, αλλά ασχολούμαστε με την δική μας ομάδα. Δεν με απασχολεί το πώς σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, αλλά το πώς είμαστε εμείς».

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. το βλέπουμε στον παγκόσμιο αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο πως κερδίζει μόνο ένας. Το βλέπουμε και στο ΝΒΑ και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Το Final 4 είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί είναι μόνο ένα παιχνίδι. Κάθε χρονιά, αν εξαιρέσεις την Εφές, ήταν και διαφορετικός από το Back 2 Back», τόνισε σχετικά με τον τίτλο, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με απόλυτη ειλικρίνεια για τους Σακραμέντο Κινγκς.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ ξέρω, η οικογένειά μου ξέρει, οι φίλοι μου ξέρουν, ότι κάτι έχει γίνει, μου λένε «πώς γίνεται να μην ξέρεις», αλλά όντως δεν ξερω, δεν με απασχολεί και θα το συζητήσουμε μετά τη σεζόν. Πραγματικά δεν κουράζομαι να απαντάω αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έχω κάποια ενημέρωση και δεν θα ήταν σωστό και προς κανέναν να υπάρχει κάποια ενημέρωση τώρα. Έχουμε ακόμα έναν μήνα και δύο μεγάλους στόχους μπροστά μας. νομίζω ότι υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση, σεβασμός, έχουν έρθει τόσες φορές να με δούνε, αλλά μέχρι τις 14 Ιουνίου και όλο το καλοκαίρι δεν ξέρουμε τι θα δούμε».

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην κάνει ειδική μνεία στον κόσμο, ο οποίος θα δώσει βροντερό παρών στο Κάουνας, με πάνω από 4000 φιλάθλους του Ολυμπιακού να αναμένονται στην πόλη της Λιθουανίας.

«Σίγουρα είναι κίνητρο η παρουσία του κόσμου και ένα ταξίδι που δεν είναι και εύκολο. Δεν είναι δίπλα. Υπάρχουν και εκλογές, οι άνθρωποι θέλουν να ψηφίσουν, οπότε τους ευχαριστούμε που θα είναι εκεί και ελπίζουμε όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε πρώτα μια νίκη την Παρασκευή και μετέπειτα την Κυριακή».