«Σειρήνες» για Φρέιζιερ στην ΑΕΚ και επίλυση των ΒΑΝ
i

© Intime

«Σειρήνες» για Φρέιζιερ στην ΑΕΚ και επίλυση των ΒΑΝ

Sportal newsroom 19:09 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:18 - 17.02.2023

Τη στιγμή που ο Ηλίας Καντζούρης έχει δώσει διήμερο ρεπό στους παίκτες της ΑΕΚ έχει αναπτυχθεί φημολογία για τον Τιμ Φρέιζιερ αλλά και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουνε τακτοποιηθεί τα θέματα με τα ΒΑΝ.

Η νίκη επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό συνδυάστηκε με το διήμερο ρεπό που έδωσε ο Ηλίας Καντζούρης στους παίκτες του που είναι αλήθεια ότι είχανε φθάσει στα όριά τους από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σε ένα χρονικό σημείο όμως που αναπτύχθηκε φημολογία πως ο Τιμ Φρέιζιερ βρίσκεται - ξανά στη φετινή χρονιά - στο στόχαστρο ομάδας εκτός συνόρων και πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουνε τακτοποιηθεί τα θέματα με τα ΒΑΝ. Κάτι που αν συμβεί ο τεχνικός της «Ένωσης» θα μπορεί να υπολογίζει στους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κωστή Γόντικα όπως και στον Άαρον Μάιλς εκτός του Basketball Champions League και στα παιχνίδια της Basket League.

«Απασφάλισε» η ΚΑΕ ΑΕΚ για τη διαιτησία: «Σεβόμαστε όσους (θα) μας σέβονται»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

16:31 - 15.01.2023

«Απασφάλισε» η ΚΑΕ ΑΕΚ για τη διαιτησία: «Σεβόμαστε όσους (θα) μας σέβονται»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ σχετικά με τη διαιτησία του εκτός έδρας αγώνα της με την Καρδίτσα, τον οποίο αν και νίκησε «δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η απόκτηση του Φρέιζιερ το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε ενθουσιασμό στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Αμερικάνος γκαρντ με την πλούσια θητεία στο NBA, αφού αγωνίστηκε σε 277 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου κατά τη θητεία του εκεί, έχει σημαντικό ρόλο στο οργανωτικό κομμάτι της «Ένωσης». Τόσο στην Basket League όσο και στο BCL κάτι που φαίνεται και μέσα από τη γλώσσα των αριθμών έχοντας κατά μέσο όρο 26,7 και 24,1 λεπτά αντίστοιχα.

Αυτό που απομένει πλέον να φανεί μέσα στις επόμενες μέρες είναι το τι μέλλει γενέσθαι βάσει της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί. Αν ο Φρέιζιερ θα δεχτεί να πει το ναι και να αφήσει την ΑΕΚ σε αυτό το χρονικό σημείο της χρονιάς. Στο ξεκίνημα του Β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Basket League, λίγο πριν αρχίσει η φάση των 16 του BCL και έναν μήνα πριν από το Final Eight του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα «Δύο Αοράκια». Κι όχι μόνο αυτό αλλά και τη στιγμή που η σύζυγός του είναι στη τελική ευθεία της εγκυμοσύνης της για το πρώτο τους παιδί.

Μία φημολογία που έρχεται στο ξεκίνημα μίας εβδομάδας όπου στη διάρκεια της όλα δείχνουνε πως θα έχει διευθετηθεί και το θέμα των ΒΑΝ που απασχολεί την ΑΕΚ. Μία εξέλιξη που αν συμβεί πολύ απλά θα λύσει τα χέρια του Καντζούρη γιατί θα δει το ρόστερ του στη διάρκεια των παιχνιδιών να γεμίζει και να παίρνει τη μορφή που έχει στις προπονήσεις. Πολύ απλά γιατί θα μπορεί να υπολογίζει και για τις εγχώριες υποχρεώσεις στον Άαρον Μάιλς εκτός από το BCL αλλά συνάμα και στους Βλάντο Γιάνκοβιτς και Κωστή Γόντικα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορεί να τους έχει στα πλάνα του για το Σαββατιάτικο παιχνίδι (21/01) στην Πάτρα με τον Απόλλωνα.

Το σίγουρα πάντως είναι πως σε περίπτωση αποχώρησης του Φρέιζιερ η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση άλλου ξένου για δύο λόγους. Και για να καλύψει το κενό του αλλά και γιατί στο BCL όπου συνεχίζει τις υποχρεώσεις του έχοντας προκριθεί επί της Τόφας στους «16» μέσω της διαδικασίας του Play In μπορεί να έχει στο ρόστερ της σε ένα παιχνίδι μέχρι και 7 ξένους. Στις εγχώριες υποχρεώσεις υπενθυμίζεται πως μπορεί να έχει 7 αλλά να επιλέγει ποιους 6 θα χρησιμοποιήσει στο εκάστοτε παιχνίδι.