Μεγάλη δωρεά του Βέσελι στην εκστρατεία του Λάρκιν για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία - Συρία
i

Euroleague

Μεγάλη δωρεά του Βέσελι στην εκστρατεία του Λάρκιν για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία - Συρία

Sportal newsroom 19:52 - 10.02.2023 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 10.02.2023

H Τουρκία μετράει ακόμα τις πληγές της μετά τον φονικό σεισμό που έχει κοστίσει τις ζωές περισσότερων από 21.000 ανθρώπων και ο κόσμος του μπάσκετ οργανώνεται προκειμένου να βοηθήσει τους σεισμόπληκτους όπως μπορεί.

Καταστροφή. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την εικόνα που έχει αφήσει πίσω του ο φονικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίες μαζεύουν τα κομμάτια τους μετά την καταστροφική μανία του εγκέλαδου. 

Σεισμός Τουρκία: Μετά την φανέλα του Ρονάλντο ο Ντεμιράλ δημοπρατεί και του Μέσι
REST OF THE WORLD

15:19 - 10.02.2023

Σεισμός Τουρκία: Μετά την φανέλα του Ρονάλντο ο Ντεμιράλ δημοπρατεί και του Μέσι

Ο Μερίχ Ντεμιράλ της Αταλάντα μετά την φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να δημοπρατήσει και την φανέλα του Λιονέλ Μέσι, για να βοηθήσει οικονομικά τις περιοχές της Τουρκίας που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος του μπάσκετ στη γειτονική χώρα στάθηκε στο δράμα που περνάνε αυτοί που έχασαν τις οικογένειές τους και τις περιουσίες τους. Είδαν τη ζωή τους να πλακώνεται σε λίγα δευτερόλεπτα. Έλληνες προπονητές στάθηκαν δίπλα στους σεισμόπληκτους, συμμετέχοντας στη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ σειρά παίρνουν και παίκτες που ζουν ή έζησαν στην Τουρκία. 

Ο Σέιν Λάρκιν από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε εκστρατεία, ενθαρρύνοντας ανθρώπους κάθε κοινωνικού στρώματος να συμμετέχουν σε ηλεκτρονική δωρέα, ώστε να αποσταλεί οικονομική βοήθεια στους σεισμόπληκτους. Πολλοί ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν με προσφορές, όμως ο Λάρκιν θέλησε να αναδείξει αυτή του Γιαν Βέσελι. 

Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα δώρισε το ποσό των 25.000 ευρώ σε μια κίνηση που δείχνει ότι η ανθρωπιά δεν έχει χαθεί στις μέρες μας. «Αδερφέ μου εκτιμώ πολύ την προσφορά σου. Θα φροντίσω προσωπικά τα χρήματα να πάνε σε όσους τα έχουν ανάγκη», έγραψε στο twitter του ο γκαρντ της Εφές. 

Ο Σέιν Λάρκιν ήταν εξ' αρχής πολύ επηρεασμένος από τον φονικό σεισμό. Σε μήνυμά του την Τετάρτη 8/2 είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να είναι δίπλα στους σεισμόπληκτους και να βοηθήσει στις έρευνες για επιζώντες, όμως οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν. Ο Αμερικάνος με τούρκικο διαβατήριο πάντως, επισήμανε ότι κάθε βράδυ προσεύχεται για τους συμπολίτες του...