«Νοσοκομείο» η Σερβία, έχασε και τον Σίμανιτς

Μπόρισα Σίμανιτς

i

FIBA

«Νοσοκομείο» η Σερβία, έχασε και τον Σίμανιτς

Νίκος Καλαμπάκας 09:04 - 31.08.2023

Μετά τους Πετρούσεφ και Αβράμοβιτς η εθνική Σερβίας είδε και τον Σίμανιτς να τραυματίζεται. Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο παίκτης που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στα νεφρά.

Ο Σίμανιτς δέχθηκε χτύπημα στα νεφρά και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση το βράδυ στη Μανίλα. Δεν θα συνεχίσει να παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA του 2023.

Η εθνική ομάδα της Σερβίας μαστίζεται από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA. Πλέον, έχει χάσει έναν παίκτη για ολόκληρο το τουρνουά.

Σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε χθες το βράδυ ο Μπορίσα Σίμανιτς και δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπως ανακοίνωσε η Σερβική Ομοσπονδία Μπάσκετ (KSS).

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Τετάρτης με το Νότιο Σουδάν, ο Σίμανιτς δέχτηκε ένα χτύπημα στην περιοχή των νεφρών με κάτι λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν και δεν μπορούσε να συνεχίσει τον αγώνα.

Μετά την αποχώρησή του από το παιχνίδι, ο παίκτης των Σέρβων μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μανίλα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο παίκτης αισθάνεται καλά, το νεφρό και όλες οι λειτουργίες του διατηρούνται, ανακοίνωσε η ομοσπονδία. Ωστόσο, δεν θα παίξει πια στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA του 2023.

Σε τρία παιχνίδια με την ομάδα, ο Σίμανιτς είχε κατά μέσο όρο 1 πόντο και 1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι σε 6,5 λεπτά παιχνιδιού.

Νωρίτερα στο τουρνουά τραυματίστηκαν οι Φιλίπ Πετρούσεφ και Αλέξα Αβράμοβιτς. Και οι δύο παίκτες δεν αγωνίστηκαν ενάντια στο Νότιο Σουδάν. Παραμένουν ερωτηματικό για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ιταλία.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.