Οι υψηλές πτήσεις του Παπαπέτρου «ανεβάζουν» την Εθνική

Ιωάννης Παπαπέτρου

Οι υψηλές πτήσεις του Παπαπέτρου «ανεβάζουν» την Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 08:45 - 31.08.2023

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής στο Παγκόσμιο βγήκε μπροστά. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου φωνάζει εμφατικά «παρών» με τη γαλανόλευκη φανέλα και δείχνει έτοιμος για ακόμα πιο υψηλές πτήσεις.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι τπήσεις ποτέ δεν ήταν κάτι που έκαναν τον Ιωάννη Παπαπέτρου να νιώσει φόβο. Άλλωστε φοίτησε στην Florida Air Academy και ξέρει από ύψη. Όπως ξέρει και από πτήσεις. Ο διεθνής φόργουορντ άλλωστε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο βγάζει το (πολύ) καλό του πρόσωπο στο παρκέ, αποτελώντας πυλώνα της Εθνικής ομάδας.

Μετά τον τραυματισμό του Ντίνου Μήτογλου άπαντες βρίσκονταν μπροστά σε νέες ευθύνες και αρμοδιότητες. Για έναν παίκτη σαν τον Παπαπέτρου όμως αυτή η συνθήκη δεν είναι κάτι νέο, δεν ήταν πρωτόγνωρα τα πράγματα γι αυτόν. Έχοντας διατελέσει αρχηγός σε ένα από τα πιο σημαντικά brands του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, ο «Πάπι» ξέρει πολύ καλά από ευθύνες, πίεση, βάρος φανέλας.

Στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ήρθε από μια σεζόν όχι εντυπωσιακή, αλλά ούτε και αρνητική, με την φανέλα της Παρτίζαν, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Παπαπέτρου κλήθηκε αρκετές φορές να παίξει στο 4, ακόμα και με τον Μήτογλου στο παρκέ και τα πήγε περίφημα. Στα επίσημα παιχνίδια δε τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα και για εκείνον, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Αποκορύφωμα η αναμέτρηση απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί όπου η Εθνική έπαιζε την παρουσία της όχι μόνο στο φετινό τουρνουά, αλλά και στο Προολυμπιακό του επόμενου καλοκαιριού. Ο Παπαπέτρου βγήκε μπροστά και είχε μια πολύ σπουδαία εμφάνιση.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκείνος που κράτησε... όρθια την Εθνική, σε ένα διάστημα που οι Νεοζηλανδοί έδειχναν να ελέγχουν τα πράγματα. Έδωσε σκορ σε διαστήματα στα οποία οι διεθνείς έδειχναν να μην έχουν ρυθμό και η Εθνική έμεινε στη διεκδικηση του αγώνα εξ αιτίας του. Στο δεύτερο μέρος συνέχισε στο ίδιο τέμπο, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με την «γαλανόλευκη» φανέλα, πετυχαίνοντας 27 πόντους. Μεγάλη υπόθεση από κάθε άποψη.

Το ρεκόρ αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω απρά το επιστέγασμα της σκληρής δουλειάς του αυτό το καλοκαίρι. Από τους πιο συνεπείς παίκτες της Εθνικής, κάτι το οποίο βγαίνει και στα επίσημα παιχνίδια. Ο Παπαπέτρου αποτέλεσε οδηγό στην προσπάθεια νίκης απέναντι στους Tall Blacks, με μια εμφάνιση που αποτυπώνει ένα πράγμα: πως έχει την ποιότητα να αποτελέσει παίκτη-κλειδί τώρα που το τουρνουά μπαίνει στην πιο κρίσιμη στροφή του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.