Παπαπέτρου στο Sportal: «Στο ημίχρονο σταματήσαμε να ασχολούμαστε με φάουλ και οτιδήποτε άλλο»

Χρήστος Τσάλτας 19:23 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:52 - 30.08.2023

Μιλώντας στην κάμερα του Sportal και τον Χρήστο Τσάλτα, ο MVP της νίκης κόντρα στη Νέα Ζηλανδία, Ιωάννης Παπαπέτρου συμφώνησε ότι η μεγάλη αλλαγή της Εθνικής στα δύο ημίχρονα οφείλεται στη λογική της νοοτροπίας όλων των παικτών.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν συγκλονιστικός απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, όμως μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας στο Sportal, στάθηκε μόνο στην Εθνική μας ομάδα.

Συνολικά ο Ιωάννης Παπαπέτρου τελείωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, σουτάροντας με 8/15 εντός παιδιάς (4/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 7/10 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 μπλοκ, συγκεντρώνοντας 26 βαθμούς στην αξιολόγηση, εμφάνιση που ήταν η κορυφαία της καριέρας του με την Εθνική.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε για την Εθνική μας ομάδα, τονίζοντας αρχικά πως «Επικεντρωθήκαμε στο μπάσκετ. Σταματήσαμε να σκεφτόμαστε με τα περιφερειακά πράγματα που δεν έχουν σημασία. Αν δώσαν φάουλ οι διαιτητές ή όχι. Γενικά έπαιξε σκληρά η Νέα Ζηλανδία στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο. Καταλάβαμε πως πρέπει να παίξουμε κι εμείς σκληρά στο δεύτερο ημίχρονο. Νομίζω πως το κάναμε, σε συνδυασμό με κάποια μεγάλα σουτ που βάλαμε. Είμαι πραγματικά περήφανος για την προσπάθεια».

Ενόψει της συνέχειας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε ότι πρέπει «Να κρατήσουμε το δεύτρερο ημίχρονο και το πόσο παλέψαμεε και να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι με δύναμη, να πηγαίνουμε πρώτοι στις μπάλες. Πρέπει να μπούμε από την αρχή έτσι και να το κάνουμε για 40 λεπτά».

Τέλος, σε ερώτηση του Sportal σχετικά με το ρεκόρ καριέρας που σημείωσε, δεν ήθελε να πει πολλά.

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για ατομικά, ειδικά στην Εθνική. Η Εθνική είναι πάνω από όλους. Είναι τόσοι Έλληνες εδώ και τους ευχαριστούμε για την αγάπη τους. Είμαστε στην επόμενη φάση και νομίζω πως και οι 11 που είμαστε εδώ μπορούμε να δώσουμε κάτι. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και οι Έλληνες που μας βλέπουν να είναι περήφανοι γιατί δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.