Η Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Τελικός» κόντρα στη Λιθουανία με το καλημέρα

Η Ελλάδα στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Τελικός» κόντρα στη Λιθουανία με το καλημέρα

Χρήστος Τσάλτας 17:57 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 30.08.2023

Η πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε για την Εθνική ομάδα, που επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας και πλέον στρέφει την προσοχή της σε ακόμα έναν «τελικό», αυτόν κόντρα στη Λιθουανία την ερχόμενη Παρασκευή (01/08).

Αποστολή στη Μανίλα

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική ομάδα. Η πρόκριση στη φάση των 16 ήρθε, με την επικράτηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία να δείχνει πόσο πολύ ήθελαν ο Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του να βρεθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πλέον η «γαλανόλευκη» ξεχνάει την πρώτη φάση, όπου αντιμετώπισε Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία και στρέφει την προσοχή της στον δεύτερο γύρο, όπου το έργο της γίνετια πιο δύσκολο.

Οι διεθνείς πάνε στην επόμενη φάση με ρεκόρ 2-1, όπως και το Μαυροβούνιο, από τον πρώτο όμιλο. Οι «τελικοί» συνεχίζοντα ωστόσο για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, καθώς στον ορίζοντα πλέον υπάρχει το παιχνίδι με την Λιθουανία για την 1η αγωνιστική του δευτέρου γύρου.

Στο παιχνίδι αυτό δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης. Σε περίπτωση νίκης η Εθνική θα μείνει... ζωντανή για πρόκριση στην οκτάδα. Εφόσον ηττηθεί όμως, τότε θα μείνει εκτός συνέχειας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής απέναντι στο Μαυροβούνιο (03/08).

Κάτι που σημαίνει πως μπροστά της από εδώ και πέρα η «γαλανόλευκη» έχει μόνο... τελικούς!

Το πρόγραμμα της Εθνικής στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Παρασκευή 1 Αυγούστου

Λιθουανία - Ελλάδα

Κυριακή 3 Αυγούστου

Ελλάδα - Μαυροβούνιο

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: