Ώρα... τελικού για την Εθνική κόντρα στη Νέα Ζηλανδία

Ώρα... τελικού για την Εθνική κόντρα στη Νέα Ζηλανδία

Χρήστος Τσάλτας 08:00 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 30.08.2023

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία (15:40) στο πιο κομβικό παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας ως έπαθλο το εισιτήριο για τους 16 του τουρνουά.

Αποστολή στη Μανίλα

Η πίο μεγάλη ώρα έιναι τώρα για την Εθνική ομάδα. Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει τη Νέα Ζηλανδία, έχοντας στο μυαλό της μόνο ένα αποτέλεσμα. τη νίκη που θα την φέρει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και ταυτόχρονα θα σημάνει παρουσία στο Προολυμπιακό τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού. Κάτι που σημαίνει πως ο στόχος είναι «διπλός» στην Mall of Asia Arena.

Η «γαλανόλευκη» άφησε πίσω το παιχνίδι με την Team USA αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής. Διότι άπαντες στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξέρουν καλά πως η αναμέτρηση με τους Νεοζηλανδούς είναι αγνώας χωρίς αύριο, σε όλα τα επίπεδα.

Παρά την κρισιμότητα του πράγματος, τα προβλήματα δεν αφήνουν σε ησυχία την «γαλανόλευκη». Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπέστη διάταση στον προσαγωγό και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι. Η επιθυμία του να παίξει είναι σφοδρή,, κάτι που -μαζί με την αποκατάσταση που έκανε τις τελευταίες ώρες, άνοιξαν τον δρόμο της συμμετοχής στο παιχνίδι με τους Νεοζηλανδούς.

Η επιθυμία του όμως, σε συνδυασμό με τον βαθμό κρισιμότητας του αγώνα συνηγορούν στο ότι ο Thanasty θα... σφίξει τα δόντια και θα φωνάξει παρών στο τέλος της ημέρας για να ενισχύσει τους συμπαίκτες του. Άλλωστε στη Μανίλα η Εθνική έχει 11άδα, καθώς ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στην Ελλάδα για αποκατάσταση στο μικρό δάχτυλο του αριστερού χεριού.

Στην αντίπερα όχθη, η Νέα Ζηλανδία «επιβίωσε» στο θρίλερ κόντρα στην Ιορδανία, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην παράταση, με την ομάδα του Πέρο Κάμερον να παλεύει για την πρόκριση, διεκδικώντας κάθε πιθανότητα στο παιχνίδι αυτό. Προβλήματα για τους Νεοζηλανδούς δεν υπάρχουν, με τον Κάμερον να έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του.

Νωρίτερα, πιο συγκεκριμένα στις 11.40, η Team USA θα επιδιώξει να κλείσει νικηφόρα την πρώτη φάση, απέναντι στην Ιορδανία, που βρίσκεται ουραγός του ομίλου χωρίς νίκη σε 2 αγώνες.

Το πρόγραμμα της ημέρας

ΗΠΑ - Ιορδανία 11.40

Ελλάδα - Νέα Ζηλανδία 15.40

Η βαθμολογία του ομίλου

1. ΗΠΑ 2-0

2. Ελλάδα 1-1

3. Νέα Ζηλανδία 1-1

4. Ιορδανία 0-2

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.