Βαλαντσιούνας, Βούτσεβιτς, Κουζμίνσκας, Μοτεγιούνας στο Sportal για το Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία: «Δεν υπάρχουν προβλέψεις, θα είναι σκληρό παιχνίδι»

Βαλαντσιούνας, Βούτσεβιτς, Κουζμίνσκας, Μοτεγιούνας στο Sportal για το Ελλάδα-Νέα Ζηλανδία: «Δεν υπάρχουν προβλέψεις, θα είναι σκληρό παιχνίδι»

Χρήστος Τσάλτας 19:09 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 30.08.2023

Το παιχνίδι της Εθνικής με τη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται προ των πυλών και το Sportal έδωσε το λόγο στους παίκτες των ομάδων που περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού. Γιόνας Βαλαντσιούνας, Νίκολα Βούτσεβιτς, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, Ντονάτας Μοτιεγιούνας, Νίκολα Ιβάνοβιτς καταθέτουν τις προβλέψεις τους για τον «τελικό» πρόκρισης της Τετάρτης.

Αποστολή στη Μανίλα

Οι ομάδες ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στον ομιλο που μετέχει η Εθνική, τον Δ' του τουρνουά, δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη, πίσω από την Team USA. Αυτή η συνθήκη θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη, 20.40 τοπική ώρα.

Η Εθνική θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Νέα Ζηλανδία, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά. Εκεί που θα αντιμετωπίσουν Λιθουανία και Μαυροβούνιο, με φόντο την πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στη Μανίλα.

Στο πλαίσιο αυτό, το Sportal ζήτησε τη γνώμη των πρωταγωνιστών ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παίκτες Λιθουανίας και Μαυροβουνίου κατέθεσαν την άποψή τους και έδωσαν το στίγμα τους για το παιχνίδι που κα θρίνει την πρόκριση στη φάση των 16.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας που ηγείται των Λιθουανών σε αυτό το τουρνουά, σε ερώτηση αναφορικά με την πρόβλεψή του για τον νικητή του ζευγαριού επεσήμανε ότι «και οι δύο ομάδες είναι δυνατές. Έχουν αποδείξει πως μπορούν να παίξουν καλό μπάσκετ. Θα έιναι ένα σκληρό παιχνίδι και όλοι θα περάσουμε 2,5 ώρες μπροστά από την τηλεόραση ή στις εξέδρες του γηπέδου, για να δώσουμε το παιχνίδι».

»Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι», τόνισε ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας αναφερόμενος στο παιχνίδι της Εθνικής μας, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια ότι «ξέρουμε ότι η Ελλάδα και η Νέα Ζηλανδία είναι δύο αθλητικές ομάδες. Ξέρουμε ότι έχουν απώλειες, αλλά θα δούμε το παιχνίδι και θα είναι σπουδαίο. Περιμένεις να δεις ένα πολύ κσληρό παιχνίδι».

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς, από την πλευρά του, στάθηκε στη σκληράδα που αναμένεται να φέρουν οι δύο ομάδες στο παρκέ, αποφεύγοντας τις προβλέψεις για το παιχνίδι της Τετάρτης. «Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο νικητής προκρίνεται, οπότε περιμένεις ένα πολύ καλο παιχνίδι. Είναι δύο πολύ διαφορετικές ομάδες. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις.

Και οι δύο ομάδες παίζουν καλά, είναι αθλητικές και γρήγορες. Η Ελλάδα είναι κάπως διαφορετική. Θα είναι διασκεδαστικό παιχνίδι να το δεις, Θα δούμε το παιχνίδι γιατί θα αντιμετωπίσουμε τον νικητή του στην επόμενη φάση. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ καλές, δεν μπορείς να διαλέξεις κάποια».

Ο Ντονάτας Μοτεγιούνας από την πλευρά του απέφυγε να κατονμάσει τον νικητή του ζευγαριού, ωστόσο επεσήμανε πως όποια ομάδα κερδίσει θα πρέπει αυτός και οι συμπαίκτες του να είναι προετοιμασμένοι στο 100% για να φτάσουν στη νίκη.

«Όποια ομάδα κερδίσει», απάντησε αρχικά στο ενδεχόμενο πρόβλεψης, για να συμπληρώσει «Μετά τη φάση των ομίλων δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες. Όποιος περάσει θα έχει δώσει μάχη και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι στο 100%. Περιμένουμε να είναι μεγάλη μάχη και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον νικητή».

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς, που στο παρελθόν πέρασε και από την ΑΕΚ, στάθηκε στο πλεονέκτημα της Εθνικής, που βρίσκεται στην εμπειρία της στα μεγάλα παιχνίδια. «Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα. Έχει έμπειρους παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζω να δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι σημαντικός αγώνας και για τις δύο ομάδες, οπότε δεν θα κάνω κάποιο προγνωστικό», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.