«Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν δούλεψαν για διάφορους λόγους»: Ο Κέντρικ Πέρι εξηγεί στο Sportal πόσο άλλαξε σαν παίκτης

Κέντρικ Πέρι

«Στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν δούλεψαν για διάφορους λόγους»: Ο Κέντρικ Πέρι εξηγεί στο Sportal πόσο άλλαξε σαν παίκτης

Χρήστος Τσάλτας 12:15 - 29.08.2023

Ο Κέντρικ Πέρι οδηγεί την εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου και ετοιμάζεται για την δεύτερη φάση του τουρνουά και μιλώντας στο Sportal εξήγησε πόσο διαφορετικός παίκτης είναι σε σχέση με το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό πριν από 2 χρόνια.

Αποστολή στη Μανίλα

Την σεζόν 2021-22 ο Παναθηναϊκός έδωσε τα κλειδιά της θέσης του πλέι μέικερ στον Κέντρικ Πέρι. Ήταν μια επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος στο πρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ έβλεπε τον παίκτη που θα καθοδηγούσε την ομάδα και θα έδινε γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι.

Τα πράγματα δεν λειτούργησαν όμως σε καμία περίπτωση. Ο Πέρι δεν βρήκε ρυθμό, δεν μπόρεσε να μπει στο κκίμα του «τριφυλλιού» και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν.

Πλέον βρίσκεται στη Μανίλα, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, όντας ο βασικός πλέι μέικερ της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου. «Δεν νιώθω πολύ διαφορετικός. Έχω περάσει όλη την καριέρα μου όντας ο ίδιος παίκτης», παραδέχτηκε, μιλώντας στο Sportal, επί του θέματος, για να πάει την κουβέντα περί Παναθηναϊκού ένα βήμα παρακάτω.

«Είναι θέμα αυτοπεποίθησης πιο πολύ. Αυτό είναι το κομμάτι που μου αρέσει περισσότερο, απλά στον Παναθηναϊκό το πράγμα δεν δούλεψε για διάφορους λόγους. Στο τέλος της ημέρας νιώθω άνετα με το ποιος είμαι σαν παίκτης και σαν άνθρωπος. Αφήνω την δουλειά μου να μιλήσει από μόνη της].

Στο Μαυροβούνιο έχει αποκτήσει νέο όνομα και από Κέντρικ Πέρι, ονομάζεται Κέντρικ Πέριτς. Κάτιπ ου δείχνει να το απολαμβάνει, έχοντας εξοικειωθεί με τον τρόπο παιχνιδού της ομάδας, αλλά και με τις απαιτήσεις του συνόλου.

«Νιώθω αρκετά άνετα. Έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που έκανα το ντεμπούτο μου εδώ με αυτούς τους παίκτες. Είναι νέα διαδικασία. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής και αυτής της ομάδας. Απολαμβάνω κάθε βήμα και είναι σπουδαία ευκαιρία. Θέλω να είμαι στην καλύτερη θέση για την ομάδα», υπογράμμισε επί του θέματος.

Μεταξύ άλλων ο Πέρι είναι από αυτο΄ς που «φτιάχνουν» το παιχνίδι για το σημείο αναφοράς του μπάσκετ της χώρας, τον Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο «Vooch» οδηγεί επιθετικά την ομάδα του με τη συνεργασία των δύο παικτών να είναι κομβική.

Πόσο εύκολο όμως κάνει το παιχνίδι για τον ίδιο ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς; «Ανοίγει ευκαιρίες για όλους. Ξέρουμε τι διαμετρίματος παίκτης είναι ο Βούτσεβιτς. Η δουλειά μου σαν πόιντ γκαρντ και ηγέτης της ομάδας έιναι να βάζω τους παίκτες σε σωστές θέσεις, που θα φέρει και την καλύτερη θέση για την ομάδα συνολικά».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.