Η μεγάλη αποφασιστικότητα το «όπλο» της Εθνικής για τον... τελικό με τη Νέα Ζηλανδία - Αναμονή για το «πράσινο φως» στον Αντετοκούνμπο
i

© Intime

Η μεγάλη αποφασιστικότητα το «όπλο» της Εθνικής για τον... τελικό με τη Νέα Ζηλανδία - Αναμονή για το «πράσινο φως» στον Αντετοκούνμπο

Χρήστος Τσάλτας 15:48 - 29.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 30.08.2023

Στην προαιρετική προπόνηση ο Παπαγιάννης συνάντησε στο παρκέ τον Ρογκαβόπουλο και τον Χατζηδάκη, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκεται συνέχεια μαζί με τους γιατρούς. Ο τραυματισμός του έχει προβληματίσει, ο ίδιος έχει εξηγήσει πως θέλει οπωσδήποτε να παίξει, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει το «ΟΚ» των ειδικών. Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν τον «τελικό» της Τετάρτης (30/8) κόντρα στη Νέα Ζηλανδία.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ματς της Τετάρτης (30/8) που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει αρχίσει. Όλα τα στελέχη της ομάδας έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και τον όγκο των υποχρεώσεων εν όψει του «τελικού» -όπως ορθά χαρακτηρίζεται- κόντρα στη Νέα Ζηλανδία

Το κλίμα είναι πολύ καλό και η διάθεση των παικτών σε υψηλό επίπεδο. Στην προαιρετική προπόνηση της Τρίτης (29/8) στο γήπεδο εμφανίστηκαν ο Γιώργος Παπαγιάννη, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Μάνος Χατζηδάκης. Ασκήθηκαν σε χαλαρό ρυθμό, ξεμούδιασαν στο ρεπό τους με τη μπάλα στα χέρια και γενικά κάθε τους κίνηση και κάθε επικοινωνία δημιουργούσαν μία οικογενειακή ατμόσφαιρα και εξέπεμπαν τη θέληση που υπάρχει μέσα στην ομάδα. 

Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύτηκαν το κενό για να πάρουν μία βαθιά ανάσα και να ανακτήσουν δυνάμεις. Αυτό προσπαθεί να κάνει κυρίως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος βέβαια είναι όλη την ώρα υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείου και των φυσικοθεραπευτών. Ο τραυματισμός του προβληματίζει, αλλά η θέλησή του είναι σε τέτοιον βαθμό που αναμένεται να τεθεί στην διάθεση του κόουτς Δημήτρη Ιτούδη. Ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος, έχει δείξει -με τον τρόπο του- ότι σκοπεύει να παίξει. 

Ο Γιανίκ Ουέτζελ στο Sportal: «Κόντρα στην Ελλάδα η Χάκα θα είναι πιο έντονη»
FIBA WORLD CUP

10:00 - 29.08.2023

Ο Γιανίκ Ουέτζελ στο Sportal: «Κόντρα στην Ελλάδα η Χάκα θα είναι πιο έντονη»

Λίγο πριν από τον «τελικό» κόντρα στην Ελλάδα ο Γιανίκ Ουέτζελ εξηγεί πώς προσεγγίχει το παιχνίδι της Τετάρτης η Νέα Ζηλανδία, έπλεξε το εγκώμιο της «γαλανόλευκης» και υπογράμμισε πως η Χάκα θα είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά φέτος.

Μόνο που οι γιατροί ακόμα δεν έχουν ανάψει το «πράσινο φως», γεγονός που δημιουργεί μία κάποια αμφιβολία. Το πρωί της Τετάρτης θα ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά η κατάσταση και θα ενημερωθεί ο κόουτς Ιτούδης για το τι ακριβώς θα γίνει με τον 31χρονο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς. Για το αν θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο 100% ή για το αν θα πρέπει να περιοριστεί ο χρόνος τους. 

Ας μην ξεχνάμε πως μετά την αποχώρηση του τραυματία Ντίνου Μήτογλου ο Αντετοκούνμπο έχει... περάσει στην πρώτη πεντάδα και ο έτσι κι αλλιώς σημαντικός ρόλος του έχει γίνει κομβικής σημασίας. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.