Ιτούδης: «Αυτά πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα στον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία»
i

© Intime

Ιτούδης: «Αυτά πρέπει να κάνουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα στον τελικό με τη Νέα Ζηλανδία»

Sportal newsroom 18:01 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:02 - 30.08.2023

Για τα χαρακτηριστικά που καλείται να εμφανίσει η Εθνική ομάδα στον «τελικό» κόντρα στη Νέα Ζηλανδία μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αφήνοντας οριστικά πίσω το ματς με την Team USA.

Ο Δημήτρης Ιτούδης εξήγησε τι σκέφτεται για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, λίγα λεπτά αφού τις είδε να νικάνε με 109-81 την Ελλάδα. «Κατ' εμέ είναι το φαβορί. Είδαμε με τα μάτια μας μία πολύ καλή ομάδα. Που σεβάστηκε το παιχνίδι, σεβάστηκε τον αντίπαλο και με το ταλέντο της έφθασε στη νίκη. Σούταρε καταπληκτικά, με πολύ καλά ποσοστά, πήρε τα ριμπάουντ και έδειξε την αξία της», είπε και στη συνέχεια ουσιαστικά επικεντρώθηκε στον... τελικό με τη Νέα Ζηλανδία, αφού πρώτα σημείωσε πως «είχαμε καλές στιγμές, αλλά γενικά δεν ήμασταν καλοί σήμερα. Ξεκινήσαμε δυναμικά, αλλά είμασταν άστοχοι και χάσαμε τα ριμπάουντ». 

Τώρα όμως, ο κόουτς και οι παίκτες του κοιτούν μπροστά. «Σε ένα ματς που θα είναι... τελικός», όπως είπε ο Ιτούδης. «Τελικός και για εμάς, αλλά και για τη Νέα Ζηλανδία», είπε ορθά και κοφτά καταλήγοντας πως  «αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες για να κερδίσουμε και να προκριθούμε πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα». Ποια είναι αυτά; «Να αγωνιστούμε πιο σκληρά. Πιο δυναμικά! Να προστατεύσουμε τη ρακέτα μας και να είμαστε σοβαροί στην επίθεση. Να κυνηγήσουμε και τα επιθετικά ριμπάουντ». 

Η ημερομηνία και η ώρα του «τελικού» με τη Νέα Ζηλανδία
FIBA WORLD CUP

17:48 - 28.08.2023

Η ημερομηνία και η ώρα του «τελικού» με τη Νέα Ζηλανδία

Η Εθνική μας αφήνει πίσω το ματς με τις ΗΠΑ και πλέον στρέφει το βλέμμα της στον τελικό πρόκρισης απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ματς στο οποίο ο νικητής θα πάρει την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διότι, η ομάδα από τη χώρα της Ωκεανίας όπως ενημέρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και head coach της Φενέρμπαχτσε «είναι μία αθλητική ομάδα, που πιέζει πολύ και ξέρει να σουτάρει καλά. Χρειάζεται σκληράδα αυτό το ματς και ελπίζω κατ' αρχάς να είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή».


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.