Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις στο Sportal: «Λυπηρό που έφυγε ο Γιασικεβίτσιους από την Μπαρτσελόνα»

Ρόκας Γιοκουμπάιτις

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις στο Sportal: «Λυπηρό που έφυγε ο Γιασικεβίτσιους από την Μπαρτσελόνα»

Χρήστος Τσάλτας 11:30 - 29.08.2023

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις μίλησε στο Sportal για την πρόκριση της Λιθουανίας στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου, τόνισε πως περιμένει «μάχες» κόντρα σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε τις σκέψεις του για την αποχώρηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από την Μπαρτσελόνα.

Αποστολή στη Μανίλα

Ο πρώτος στόχος της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA έγινε πραγματικότητα. Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις έκλεισε θέση για τον δεύτερο γύρο, μαζί με το Μαυροβούνιο, από τον όμιλό της και πλέον οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για την επόμενη φάση, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό.

Φυσικά, η Lietuva θέλει να κάνει το 3Χ3 για να μπει με διαφορετική ψυχολογία στην επόμενη φάση. «Η συγκέντρωσή μας είναι στο Μαυροβούνιο όμως. Κάθε αντίπαλος θα είναι σκληρός στον επόμενο γύρο», παραδέχτηκε ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, μιλώντας στο Sportal σχετικά με την παρουσία της ομάδας του στο τουρνουά, ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις ερχόμενες αντιπάλους της ομάδας του.

Ρόκας Γιοκουμπάιτις

Ανάμεσα στις οποίες συμπεριέλαβε και την Ελλάδα. «Ξέρουμε για αυτά τα παιχνίδια όλο το καλοκαίρι. Περιμένουμε Ελλάδα και Team USA στον επόμενο γύρο. Θα είναι πρόκληση για την Λιθουανία».

Η πρόκριση στην επόμεη φάση ήρθε για τους Λιθουανούς, με τον πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα να επσημαίνει πως «νιώθω καλά. Η πρόκριση δεν σημαίνει κάτι γιατί έχουμε ένα παιχνίδι-πρόκληση την Τρίτη κόντρα στο Μαυροβούνιο. Είναι καλό το συναίσθημα, αλλά δεν μένουμε εδώ γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Το φετινό καλοκαίρι και λόγω των πολλών απουσιών που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας του, ο ρόλος είναι αναβαθμισμένος. Αυτός είναι ο floor general της εθνικής ομάδας, ο παίκτης που δίνει τον ρυθμό. Όπως είναι φυσικό ο Κάζις Μακσβίτις έχει απαιτήσεις από εκείνον, με τον Γιοκουμπάιτις να προσπαθεί να προσαρμοστεί σε αυτή τη νέα κατάσταση.

«Δεν είναι εύκολο, συνηθίζω σε αυτό», παραδέχτηκε αναφροικά με το νέο ρόλο του στην εθνική ομάδα, για να προσθέσει «Δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι με αυτό το ρόλο και συνηθίζω, αποκτώ εμπειρία, μαθαίνω και αυτή είναι η σκέψη μου. Βοηθάω την ομάδα όσο μπορώ».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο φοράει τον αριθμό 13. Έναν αριθμό με τον οποίο μεγαλούργησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με το εθνόσημο. «Ξέρω ποιος φορούσε αυτό το νούμερο», είπε με νόημα, πριν στραφεί η κουβέντα στο καλοκαίρι των πολλών και μεγάλων αλλαγών της Μπαρτσελόνα.

Η αποχώρηση του Σάρας ήταν η πιο σημαντική συνθήκη άλλωστε, με τον εκρηκτικό πλέι μέικερ να εκφράζει ανοιχτά τις σκέψεις του. «Κάθε καλοκαίρι είναι καινούργιο, νέες προκλήσεις. Και για μένα είναι νέο. Έχω συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και υπάρχουν προκλήσεις στον ορίζοντα για μένα. Εάν είσαι καλός παίκτης μπορείς να παίξεις όπου θέλει ο κόουτς, με κάθε σύστημα. Είναι λυπηρό που έφυγε ο Σάρας, γιατί νόμιζα ότι θα έμενε, αλλά είναι νέα πρόκληση που με περιμένει».

Αυτό το καλοκαίρι είναι συμπαίκτης με έναν... γνώριμο στα ελληνικά γήπεδα. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, με τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα να έχει μόνο καλά λόγια να πει για την αξία του και την ποιότητά του έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

«Είναι εκπληκτικός τύπος, εντός και εκτός παρκέ. Πολύ καλός συμπαίκτης, πολύ ταλαντούχος. Έπαιξε στο ΝΒΑ με τους Νιου Γιορκ Νικς. Πάντα υπογράφει σε καλές ομάδες. Επέλεξε την ομάδα που τον ήθελε. Είναο πολύ καλός παίκτης και του εύχομαι καλήβ επιτυχία».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.