Ο Βαλαντσιούνας απάντησε στο Sportal «δείχνοντας» το πιο δυνατό σημείο της Λιθουανίας και το impact τον Κουζμίνσκας (vid)

Γιόνας Βαλαντσιούνας

i

@FIBA

Ο Βαλαντσιούνας απάντησε στο Sportal «δείχνοντας» το πιο δυνατό σημείο της Λιθουανίας και το impact τον Κουζμίνσκας (vid)

Χρήστος Τσάλτας 16:23 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 25.08.2023

Μια ερώτηση του Sportal ήταν αρκετή για να... λυθεί ο Γιόνας Βαλαντσιούνας, ο οποίος αστειεύτηκε για τα αγγλικά του, ενώ στάθηκε στο πιο δυνατό σημείο της εθνικής ομάδας της χώρας του, καθώς και στο impact του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας.

Αποστολή στη Μανίλα

Η Λιθουανία μετράει αντίστροφα για την πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA, καθώς η αναμέτρηση κόντρα στο Μεξικό πλησιάζει. Η χώρα της Βαλτικής είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- μπάσκετ και σε αυτή τη διοργάνωση παρατάσσεται με στόχο τη διάκριση.

Παρά την μεγάλη απουσία του Ντομάντας Σαμπόνις, που έρχεται από σεζόν... καριέρας με τους Σακραμέντο Κινγκς στο ΝΒΑ, οι Λιθουανοί έχουν στις τάξεις τους έναν ακόμα «πύργο» στον οποίο και βασίζουν πολλά. Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

Ο JV είναιαρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας του και μια από τις ατραξιόν του τουρνουά. Έτσι ακόμα και στη συνέντευξη Τύπου φρόντισε να δείξει πως δεν είναι απλά ένας σέντερ υψηλού επιπέδου, αλλά και μια προσωπικότητα που έχει χιούμορ και ξέρει να το χρησιμοποιεί. Κάτι που έδειξε στην ερώτηση που του έκανε το Sportal.

Αρχικά τον ρωτήσαμε για τα δυνατά σημεία της Λιθουανίας στο φετινό τουρνουά και αφού μας είπε στο ξεκίνημα «κύριε τα αγγλικά μου είναι πραγματικά άσχημα», κάνοντας την αίθουσα να γελάσει, στη συνέχεια εμβάθυνε, αεξηγώντας τι είναι αυτό που κάνει την ομάδα του Κάζις Μακσβίτις δυνατή.

«Το βασικό δυνατό μας σημείο είναι πως παίζουμε σαν ομάδα. Δεν υπάρχουν ηγέτες, δεν υπάρχουν βασικοί, δεν υπάρχουν παίκτες που λένε "εγώ θα το κάνω". Εάν όλοι παίζουμε σαν ομάδα, κερδίζουμε. Αυτο είναι το βασικό μας όπλο. Είμαι ο αρχηγός, θα ηγηθώ της ομάδας και θα τη βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ εντός και εκτός παρκέ. Το βασικό δυνατό μας σημείο όμως είναι πως είμαστε ομάδα. Αυτό κάνουμε», ήταν τα λόγια του, όμως δεν έμεινε εκεί.

Στη συνέχεια εστίασε και στην παρουσία του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας αυτό το καλοκαίρι. «Αυτό ισχύει και με τον Κουζμίσνκας. Ξέρει το ρόλο του και ακολουθεί τον κανόνα, όπως όλοι μας. Ο προπονητής μας βάζει σε κανόνες ώστε να πετύχουμε. Αυτό είναι το δυνατό σημείο της Λιθουανίας», έκλεισε την τοποθέτησή του.