Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πρόκληση το Παγκόσμιο - Στην ΑΕΚ λόγω... Πλάθα» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 10:30 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 25.08.2023

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στην κάμερα του Sportal για την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξεκαθάρισε πως η εθνική Λιθουανίας πρέπει να παίξει ομαδικά για να πετύχει, ενώ στάθηκε στη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, εστιάζοντας στην παρουσία του Ζοάν Πλάθα.

Αποστολή στη Μανίλα

Το ελληνικό ενδιαφέρον στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA είναι έντονο. Όχι μόνο για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στις Φιλιππίνες, αλλά και για παίκτες που είτε αγωνίζονται, είτε θα αγωνιστούν σε ελληνικούς συλλόγους από τη νέα σεζόν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο πολύπειρος φόργουορντ από τη Λιθουανία θα είναι ένα από τα μεγάλα όπλα της ΑΕΚ, την οποία «χτίζει» ο Ζοάν Πλάθα, θέτοντας τον πήχη ψηλά. Μέχρι, όμως, να κάνει το ταξίδι για την Αθήνα, ο έμπειρος άσος βρίσκετια στη Μανίλα με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας, βάζοντας ακόμα ένα μεγάλο τουρνουά στην πλάτη του.

Και αν και είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας του Κάζις Μακσβίτις, δεν αποδέχεται τον ρολο του ηγέτη. «Δεν μπορώ να μιλήσω για ηγέτες γιατί το μπάσκετ της Λιθουανίας είναι γνωστό για το ομαδικό του παιχνίδι», εξήγησε μιλώντας στην κάμερα του Sportal, λίγο πριν σταθεί στο συναίσθημα του να φοράει τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι διαθέσιμος και εκπροσωπώ τη χώρα μου εδώ και πολλά χρόνια. Ακόμα ένα τουρνουά, ακόμα μια πρόκληση και ελπίζουμε να φέρουμε καλά παιχνίδια και μεγάλα επιτεύγματα για τη χώρα μας».

Οι Λιθουανοί μετρούν πολλές απουσίες σε αυτό το τουρνουά, έτσι θέλουν μέσα από την ομαδική προσπάθεια να γίνουν η καλύτερη δυνατή βερσιόν. «Δεν είμαστε η πιο ταλαντούχα ομάδα του τουρνουά, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να το κάνουμε ως ομάδα. Το ίδιο και με άλλες εθνικές ομάδες, που έχουν απουσίες, όπως η Ελλάδα. Δεν έχουμε χρόνο να σκεφτούμε, δεν έχουμε χρόνο να μετανιώσουμε. Πρέπει να παίξουμε με τους παίκτες που έχουμε και έχουμε μια καλή ομάδα», εξήγησε.

Η κουβέντα πήγε και στην ΑΕΚ και στην μεταγραφή του στην Ένωση. Για την οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του Ζοάν Πλάθα. Ο Λιθουανός έπλεξε το εγκώμιο του Ισπανού κόουτς, ενώ στάθηκε και στις κινήσεις που έχει κάνει η νέα του ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στην εθνική ομάδα και όταν παίζω για αυτή το μυαλό μου είναι εκεί. Όταν είμαι στην ομάδα, σκέφτομαι την ομάδα. Ο κόουτς Πλάθα ήταν ένας βασικός λόγος που επέλεξα αυτή την ομάδα, γιατί πέρασα 4 σπουδαία χρόνια και μου έδωσε πολλά στην καριέρα μου. Είμαι χαρούμενος που συνερζάομαι ξανά μαζί του. Όπως βλέπω έχουμε χτίσει μια καλή ομάδα. Την ίδια ώρα είναι νέα ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο να προσαρμοστούμε ο ένας με τον άλλο. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».