Φοτού: Χαιρόμαστε που δεν παίζει ο Γιάννης, αλλά παραμένουμε αουτσάιντερ»

Άιζακ Φοτού

i

©intime

Φοτού: Χαιρόμαστε που δεν παίζει ο Γιάννης, αλλά παραμένουμε αουτσάιντερ»

Sportal newsroom 09:54 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 30.08.2023

Ο Άιζακ Φοτού μίλησε για τον αγώνα με την Εθνική, λέγοντας ότι παρόλο που δεν βρίσκεται ο Γιάννης, η Νέα Ζηλανδία παραμένει αουτσάιντερ.

Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία έρχονται σήμερα (30/8, 15:40) αντιμέτωποι για την τρίτη αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Mundobasket 2023. Οι δύο ομάδες έχοντας το ίδιο ρεκόρ (1-1) παίζουν σήμερα για τη νίκη, που αυτόματα θα τους δώσει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. 

Ο Άιζακ Φοτού λοιπόν μίλησε ενόψει του αγώνα με την Εθνική λέγοντας πως η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο τους ανακουφίζει. Ωστόσο θεωρεί ακόμα πως η Νέα Ζηλανδία παραμένει αουτσάιντερ. 

«Χαιρόμαστε που δεν παίζει ο Γιάννης, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά ξέρουμε πως η Ελλάδα έχει ταλέντο σε όλες τις θέσεις και παιδιά που μπορούν να βγουν μπροστά», ήταν αρχικά τα λόγια του 29χρονου πάουερ φόργουορντ. 

«Για μας κάθε παιχνίδι είναι ζωής ή θανάτου. Θα πρέπει να βγούμε στο παρκέ με τη νοοτροπία των Tall Blacks, γιατί πάντα είμαστε αουτσάιντερ, με όποιον κι αν παίζουμε. Ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο, αλλά έχουμε πίστη στους εαυτούς μας και αυτό είναι το μόνο που μετρά. Θα βγούμε να παίξουμε και να αφήσουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ», ανέφερε στη συνέχεια. 

Για τον αγώνα μίλησε και ο φόργουορντ των Tall Blacks, Τζόρνταν Ενγκατάι, ο οποίος δήλωσε πως στο προηγούμενο Mundobasket η Ελλάδα νίκησε τη Νέα Ζηλανδία, αλλά για ένα σημείο του αγώνα τότε η ομάδα τους νικούσε. Κάτι που μπορεί να το κάνει και σήμερα (30/8).

«Είμαστε μια μικρή χώρα, ο κόσμος δεν μας υπολογίζει, αλλά πιστεύω πως σε αυτή τη διαδρομή έχουμε κερδίσει αρκετά βλέμματα πάνω μας. Στο προηγούμενο Mundobasket η Ελλάδα μάς κέρδισε, τους κερδίζαμε αλλά μας νίκησαν στο τέλος. Πιστεύω πως δεν έχουμε χάσει αυτό το αίσθημα», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του. 

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.