Η πρόκριση στους «16» έφερε εισιτήριο για το Προολυμπιακό για την Εθνική

Ιωάννης Παπαπέτρου

i

© FIBA

Η πρόκριση στους «16» έφερε εισιτήριο για το Προολυμπιακό για την Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 17:53 - 30.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:54 - 30.08.2023

Η Εθνική ομάδα επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας στον «τελικό» πρόκρισης της Μανίλα, πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έκλεισε θέση αυτόματα και για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Αποστολή στη Μανίλα

Η νίκη κόντρα στη Νέα Ζηλανδία δεν ήταν απλή υπόθεση για την Εθνική ομάδα. Διότι έφερε δύο... εισιτήρια στα χέρια των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη. Το πρώτο και το πλέον προφανές ήταν η πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκεί όπου η «γαλανόλευκη» θα πάει με ρεκόρ 2-1 και θα αντιμετωπίσει Λιθουανία (3-0) και Μαυροβούνιο (2-1) με σκοπό την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά.

Το δεύτερο εισιτήριο που πήρε η «επίσημη αγαπημένη» ήταν αυτό για το Προολυμπιακό τουρνουά, ενόψει των Ολυμποακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024. Η Εθνκή θέλει να είναι παρούσα σε ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού και στην χειρότερη περίπτωση θα βρεθεί στο Προολυμπιακό τουρνουά, διεκδικώντας μέσα από εκεί την παρουσία της στο μεγάλο αθλητικό event του 2024, που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στις 26 Ιουλίου.

Η επικράτηση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία λοιπόν είχε διπλή σημασία για την «γαλανόλευκη» και επί της ουσίας κράτησε την... μπασκετική κανονικότητα και για τα επόμενα χρόνια, αποφεύγοντας τις περιπέτειες ενόψει του επόμενου καλοκαιροού.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.