Σπανούλης: «Ομάδα επιπέδου Euroleague ο Παναθηναϊκός, όμως δεν φοβόμαστε»

Βασίλης Σπανούλης

i

©Intime

Σπανούλης: «Ομάδα επιπέδου Euroleague ο Παναθηναϊκός, όμως δεν φοβόμαστε»

Νίκος Καλαμπάκας 18:39 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 11.05.2023

Οι δηλώσεις του κόουτς του Περιστερίου, Βασίλη Σπανούλη, για τη σειρά της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, στα Playoffs της Basket League.

Ο τεχνικός του Περιστερίου bwin, Βασίλης Σπανούλης, θα κάνει ντεμπούτο φέτος ως προπονητής και στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Μπαρτζώκας: «Φτάνουμε τα 70 παιχνίδια στη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:48 - 11.05.2023

Μπαρτζώκας: «Φτάνουμε τα 70 παιχνίδια στη σεζόν, θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την κόπωση των παικτών του τη φετινή σεζόν, αφού ήδη πλησιάζουν τα 70 ματς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτή είναι η δουλειά τους και ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό τόσο στη Basket League, όσο και στο Final Four της Euroleague.

Ο κόουτς της ομάδας των δυτικών προαστίων, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τους αγώνες των Playoffs, σημείωσε ότι πρέπει οι παίκτες του να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα Euroleague, ζητώντας τους να κάνουν το καλύτερο δυνατό:

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να πατάμε τα πόδια μας στη γη και να καταλάβουμε ότι παίζουμε με ομάδα Euroleague. Δεν είναι λίγο για εμάς ότι βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε δουλέψει πολύ. Πλέον οι παίκτες θέλουν περισσότερα παιχνίδια, είναι πνευματικό το θέμα και όχι σωματικό. Δεν είχαμε τόσο πολλά παιχνίδια όλη τη χρονιά, αλλά είναι δύσκολο να προπονείσαι και να σκέφτεσαι ένα ματς 20 μέρες μετά. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα σε φόρμα. Αντιμετωπίζουμε με σεβασμό μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση.

Οταν ρωτήθηκε αν είναι πιο δύσκολο να είναι σε τέτοιους αγώνες ως παίκτης ή ως προπονητής, είπε πως: «Για μένα, το κομμάτι της προπονητικής είναι πολύ πιο εύκολο από το αγωνιστικό. Ως παίκτης προσπαθούσα να κρατάω τον εαυτό μου σε μια κατάσταση τελειομανίας. Ως προπονητής έχεις άλλα πράγματα να σκέφτεσαι. Ήμουν ευλογημένος γιατί δούλεψα με σπουδαίους προπονητές στην καριέρα μου. Είχα πολλές συνομιλίες και βιώματα, που με βοηθούν στην προπονητική αρχή μου. Πιο δύσκολα το βίωνα αυτό ως παίκτης, παρά ως προπονητής».