Γαλατσόπουλος: «Ετοιμάζουμε αλλαγές στο format της Basket League»

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος

i

©Intime

Γαλατσόπουλος: «Ετοιμάζουμε αλλαγές στο format της Basket League»

Νίκος Καλαμπάκας 17:07 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 11.05.2023

Αλλαγές στη Basket League και τον τρόπο διεξαγωγής της, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα ημιτελικά των Playoffs, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μίλησε για αλλαγές στο format της διοργάνωσης.

Καντζούρης στο Sportal: «Ήταν τιμή να είσαι μέλος της ΑΕΚ - Κάναμε βήματα μπροστά»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:15 - 11.05.2023

Καντζούρης στο Sportal: «Ήταν τιμή να είσαι μέλος της ΑΕΚ - Κάναμε βήματα μπροστά»

Ο Ηλίας Καντζούρης μιλάει στην κάμερα του Sportal και κάνει τον απολογισμό για την σεζόν που πέρασε στον πάγκο της ΑΕΚ, ξεζωρίζει τις καλύτερςς και τις χειρότερες στιγμές και ξεκαθαρίζει τα πράγματα γύρω από το μέλλον του στην ομάδα.

Ο ίδιος, στην ομιλία του πριν τη συνέντευξη Τύπου, επισήμανε ότι η λίγκα είναι έτοιμη να συνάψει νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε θα αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων, ώστε να γίνει το πρωτάθλημα πιο ελκυστικό για την τηλεόραση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ για να συνεχίσει:

«Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνου».

Θέλοντας να αναφερθεί στην άνοδο του ελληνικού μπάσκετ, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έκανε ειδική μνεία στον Ολυμπιακό για την πρόκρισή του στο Final Four, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκαν στα ευρωπαϊκά κύπελλα:

«Πρώτα από όλα να συγχαρούμε τον Ολυμπιακό για την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ του Ευρωλίγκας και να ευχηθούμε στο Κάουνας να κατακτήσει τον δέκατο τίτλο Euroleague του ελληνικού μπάσκετ. Να συγχαρούμε, επίσης, την ΑΕΚ και τον Προμηθέα που έφτασαν έως την προημιτελική φάση του BasketballChampionsLeague και του Eurocup αντίστοιχα. Ακόμη να συγχαρούμε τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες για την προσπάθεια τους, τον Παναθηναϊκό στην Euroleague και το Περιστέρι bwin και τον ΠΑΟΚ mateco στο BasketballChampionsLeague. 

Η πορεία των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε συνδυασμό με την άνοδο του ανταγωνισμού και της ποιότητας στην Basket League της φετινής αγωνιστικής χρονιάς επιβεβαιώνει ότι το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Το Πρωτάθλημα της φετινής σεζόν ήταν το πιο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών. Η ανοδική πορεία της Basket League είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται στις ΚΑΕ από τους ιδιοκτήτες, ασφαλώς, τους αθλητές και τους προπονητές και όλων των υπόλοιπων συντελεστών στην λειτουργία μιας ομάδας. 

Είναι αποτέλεσμα, επίσης, της συμπαράστασης και της αγάπης των φιλάθλων για το άθλημα και τις ομάδες. Είναι ακόμη αποτέλεσμα της προσπάθειας που έχει γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ τα τελευταία έξι χρόνια για την συνολική, αγωνιστική και οργανωτική, αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη της Basket League».