Πόσο έπαιξε τελικά ο Κώστας Σλούκας στα πέντε ματς κόντρα στη Φενέρ

Πόσο έπαιξε τελικά ο Κώστας Σλούκας στα πέντε ματς κόντρα στη Φενέρ

Sportal newsroom 11:41 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 11.05.2023

Πολλά ειπώθηκαν, άλλα τόσα γράφτηκαν για τον ρόλο του Κώστα Σλούκα και ειδικά στα ματς κόντρα στη Φενέρ. Τελικά, τι ρόλο είχε και πόσο έπαιξε ο γκαρντ του Ολυμπιακού, που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους« στο Final Four.

Στην κατ’ ουσίαν αψεγάδιαστη σεζόν του Ολυμπιακού, ελάχιστα μπορεί να βρει κανείς για να γκρινιάξει ή να διαβάσει για το αν υπάρχει κάποια «ανορθογραφία» εντός των αποδυτηρίων των «ερυθρολεύκων».

Άλλωστε, η χρονιά κυλά μαγικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, αφού έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, κατέλαβε την καθ’ όλα τιμητική πρώτη θέση της regular season της Euroleague, πήρε αναμενόμενα την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ως κερασάκι στην τούρτα μπορεί να θεωρηθεί το απόλυτο κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το τελευταίο στοιχείο δεν δίνει κάποιο τίτλο, αλλά για έναν φίλο του Ολυμπιακού αυτό μετρά διαφορετικά, ειδικότερα όταν μιλάμε για το τμήμα μπάσκετ, που το «τριφύλλι» βάσει τίτλων κυριαρχεί ιστορικά.

Σλούκας: «Στεναχώρησα την παλιά μου ομάδα, αλλά ελάχιστα με ενδιαφέρει» (vid)
EUROLEAGUE

00:11 - 04.05.2023

Σλούκας: «Στεναχώρησα την παλιά μου ομάδα, αλλά ελάχιστα με ενδιαφέρει» (vid)

Ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ολοκληρώσει τη σειρά κόντρα στη Φενέρ την προσεχή Παρασκευή παρουσιάστηκε ο Κώστας Σλούκας και αναφέρθηκε στο σπουδαίο καλάθι που πέτυχε κόντρα στην πρώην του ομάδα, μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό τον… παραδεισένιο κόσμο που ζει δικαιολογημένα ο Ολυμπιακός, υπάρχουν «αλλά» και ιστορίες, που πολλοί επιθυμούν να τα σχολιάζουν, αφού έχουν το δικό τους ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό και ειδικά μετά τη νίκη – θρίλερ στο Game 3, άρχισε και εξελίχθηκε μια συζήτηση για τον ρόλο του Κώστα Σλούκα κι αν τα λεπτά που παίρνει στο παρκέ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα «αρμόζουν» σε έναν παίκτη που όταν επέστρεψε στην Ελλάδα από την Τουρκία προετοιμάστηκε για τον ρόλο του ηγέτη και το συμβόλαιό του είναι για έναν ηγέτη ομάδας με πρωταγωνιστικές βλέψεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αξίζει, λοιπόν, να δει κανείς τον ρόλο του Κώστα Σλούκα σε αυτή την πεντάδα αγώνων κόντρα στη Φενέρ, πάντα βάσει της «αλήθειας» που δίνουν οι αριθμοί, που για κάποιους άλλους η στατιστική είναι απλά ένας πάρα πολύ ωραίος τρόπος για να πει κάποιος ψέματα.

ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ GAME 1

Ο Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά τη σειρά κόντρα στη Φενέρ κάνοντας το 1-0 χάρη στη νίκη του με 79-68. Ο Σλούκας δεν είχε κάποια σπουδαία επιρροή είναι η αλήθεια στο παιχνίδι, αφού αγωνίστηκε μόλις 16:58, έχοντας πέντε πόντους (1/5 δίπ.), δύο ασίστ, δύο λάθη και ένα ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή, ο Ουόκαπ είχε 29 λεπτά συμμετοχής με οκτώ πόντους, τέσσερις ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, ενώ ο Κάνααν που ήταν ο πλέον καθοριστικός παίκτης είχε 18 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής και 6/7 τρίποντα.

ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ GAME 2

Ματς από το οποίο άρχισαν τα πρώτα προβλήματα για τον Ολυμπιακό, αφού η Φενέρ δεν παραδόθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και έκανε το 1-1, επικρατώντας 82-78 στο ΣΕΦ. Παρ’ όλα αυτά, οι στροφές άρχισαν να ανεβαίνουν για τον Κώστα Σλούκα. Αγωνίστηκε 23:28, πετυχαίνοντας 18 πόντους με 5/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα, ενώ προσέφερε τρεις ασίστ. Ο Ουόκαπ αγωνίστηκε 30:29 με εννιά πόντους και έξι ασίστ.

ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ GAME 3

Ό,τι και να πει κανείς για την παράσταση του Κώστα Σλούκα στο τρίτο ματς κόντρα στην πρώην του ομάδα είναι λίγο… Παίζοντας για 23:18 (ακριβώς δηλαδή όσο έπαιξε στο δεύτερο παιχνίδι), ο 33χρονος είχε 25 πόντους με 6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4/4 βολές, τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ. Φυσικά, το highlight ήταν το απίστευτο buzzer – beater, που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ GAME 4

Η κατάθεση ψυχής στον τρίτο αγώνα της σειράς επηρέασε συνολικά όλον τον Ολυμπιακό και όχι μόνο τον Κώστα Σλούκα. Παίζοντας 22:21 είχε μόλις τρεις πόντους, ωστόσο είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήρε καν προσπάθειες. Μόλις ½ δίποντα, 0/1 τρίποντο, τρεις ασίστ, ένα ριμπάουντ και ένα κλέψιμο. Ο Ουόκαπ είχε 28:33 συμμετοχής με οκτώ πόντους και τρεις ασίστ.

ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ GAME 5

Μήπως τελικά είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού; Ανεξάρτητα από την απάντηση που θέλει να δώσει κανείς, ο Σλούκας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του κι όχι μόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» αγωνίστηκε αυτή τη φορά πολύ περισσότερο από τον Ουόκαπ, καθώς είχε σε 28:44, 22 πόντους (5/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/6 βολές), τρία ριμπάουντ, έξι ασίστ και ένα κλέψιμο. Την ίδια στιγμή, ο έτερος βασικός γκαρντ των Πειραιωτών έπαιξε μόλις 15:01 έχοντας τέσσερις πόντους με δύο δίποντα.