Στα δικαστήρια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε ποια εταιρεία κατέθεσε μήνυση

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

Γιάννης Αντετοκούνμπο /printscreen

Στα δικαστήρια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε ποια εταιρεία κατέθεσε μήνυση

Νίκος Καλαμπάκας 20:10 - 18.10.2023

Μήνυση σε εταιρεία που κατασκευάζει στρώματα πολυτελείας κατέθεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Έλληνας σταρ των Μιλγουόκι Μπακς θα βρεθεί αντίδικος της εταιρείας Maree, ζητώντας από την εταιρεία να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 95.391,65 δολαρίων, επειδή εκείνη χρησιμοποιεί τις φωτογραφίες του σούπερ σταρ του Μιλγουόκι χωρίς αυτός να το γνωρίζει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρας μας είχε κάνει παραγγελία στην εταιρεία για τέσσερα κρεβάτια, όμως δεν τα έλαβε ποτέ. Συγκεκριμένα η πλευρά του αθλητή ισχυρίζεται ότι τα κρεβάτια αποτελούνται συνολικά από 43 εξαρτήματα και ο ίδιος παρέλαβε μόλις τα 11.

Μέσω της δικηγόρου Ελένης Μελέκου, ο Greek Freak υπέβαλε αγωγή στο Ουισκόνσιν την Τετάρτη, υποστηρίζοντας ότι η Maree απέτυχε να παραδώσει τέσσερα κρεβάτια στην Αθήνα, σύμφωνα με «την ποιότητα και τις προδιαγραφές» που αναγράφονταν στη σύμβαση. Ο Αντετοκούνμπο κατηγορεί επίσης τον Maree ότι χρησιμοποίησε παράνομα τη φωτογραφία του στον λογαριασμό της στο Instagram για να υπονοήσει ότι υποστηρίζει την εταιρεία. Η φωτογραφία, η οποία έκτοτε αφαιρέθηκε, είχε τη λεζάντα, «Συγχαρητήρια στον πελάτη μας @giannis_an34 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA! Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά!!"

Ο Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει κερδίσει 190 εκατομμύρια δολάρια στην καριέρα του στο ΝΒΑ και πολλά εκατομμύρια ακόμη από χορηγίες και διαφημίσεις, απαιτεί πλήρη επιστροφή των 95.391,65 δολαρίων για τα κρεβάτια. Επιδιώκει επίσης μια διαταγή για να εμποδίσει τη Maree να χρησιμοποιεί το όνομά του και τις φωτογραφίες του για να εμπορεύεται τα προϊόντα της.

Η κορυφή του Μέσι, η πτώση του Κριστιάνο και η άνοδος του Αντετοκούνμπο: Η λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές στον κόσμο
REST OF THE WORLD

13:24 - 18.10.2023

Η κορυφή του Μέσι, η πτώση του Κριστιάνο και η άνοδος του Αντετοκούνμπο: Η λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές στον κόσμο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο υποχωρεί, ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει ακάθεκτος και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει σπουδαία βήματα ανόδου στη λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές παγκοσμίως.

Ο Αντετοκούνμπο υποστηρίζει ότι έλαβε μόνο 11 από τα 43 συνολικά αντικείμενα που αγόρασε ως μέρος των τεσσάρων κρεβατιών και αυτό που έλαβε ήταν ελλιπές και αχρησιμοποίητο.

Για παράδειγμα, το κεφαλάρι ενός κρεβατιού «δεν είχε τα απαραίτητα εξαρτήματα για να συνδεθεί σωστά με το υπόλοιπο πλαίσιο του κρεβατιού». Ένα άλλο κρεβάτι είχε σκισμένο ύφασμα και λάθος βίδες, με αποτέλεσμα τα πηχάκια του κρεβατιού να μην εφαρμόζουν σωστά. Ο Αντετοκούνμπο και η σύντροφός του, Mariah Riddlesprigger, λένε ότι κάλεσαν την διευθύνουσα σύμβουλο και ιδρύτρια της εταιρείας, Erica Gleaton (η οποία είναι επίσης κατονομαζόμενη κατηγορούμενη), τουλάχιστον 20 φορές χωρίς αποτέλεσμα.