Στα Λιόσια ο Ολυμπιακός για το ματς με την ΑΕΚ και το αήττητο, στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός για το γόητρο
i

© Intime

Στα Λιόσια ο Ολυμπιακός για το ματς με την ΑΕΚ και το αήττητο, στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός για το γόητρο

Sportal newsroom 09:35 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 09.04.2023

Η Κυριακή (9/4) είναι η τελευταία μέρα της κανονικής διάρκειας της Basket League και όλα τα παιχνίδια αρχίζουν στις 15:45 με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στην έδρα της ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι.

To μεγάλο ξεκαθάρισμα στην Basket League έγινε το Σάββατο (9/4) με τη νίκη της Καρδίτσας κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας που ολοκλήρωσε την παραμονή της πρώτης στην κατηγορία και τον υποβιβασμό του δεύτερου. 

Με αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε η αγωνιστική δράση της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας της σεζόν στο εγχώριο πρωτάθλημα και στο πρόγραμμα της Κυριακής (9/4) εμφανίζονται όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, έχοντας κάποιοι από αυτούς βαθμολογικό κίνητρο, άλλοι ψυχολογικό, κάποιοι μέχρι και συναισθηματικό. 

Ο Ολυμπιακός πάντως, ως δεδομένα πρωτοπόρος θέλει να ολοκληρώσει το έργο του και ως... αήττητος. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει στα Άνω Λιόσια την ΑΕΚ. Αυτή είναι η δοκιμασία του για την τελευταία μέρα της regular season, τη στιγμή που η Ένωση έχει ελπίδες ακόμα και για την τέταρτη θέση, αν συνδυαστούν ιδανικά γι' αυτήν τα αποτελέσματα. 

Ταυτόχρονα θέλει να χρησιμοποιήσει και το παιχνίδι απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη ως... προετοιμασία για το δεύτερο παιχνίδι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ για το Basketball Champions League. Στο πρώτο είχε χάσει.  

Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του, που έχει βιώσει πέντε ήττες στη φετινή του πορεία στη Basket League, θέλει να αποφύγει την έκτη και να ανεβάσει το ηθικό του εν όψει play offs. 

Στο Περιστέρι το έργο του δεν θα είναι εύκολο, απέναντι σε μία ομάδα που ναι μεν βρίσκεται στην τρίτη θέση με ρεκόρ 13-8, αλλά δεν έχει κατοχυρώσει την παρουσία του στην τελική τετράδα της βαθμολογίας και θα το ήθελε πολύ να παραμείνει εκεί. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής (9/4)

15:45 / Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ Sports 3)
15:45 / Άρης - Προμηθέας (ΕΡΤ Sports 2)
15:45 / ΑΕΚ - Ολυμπιακός (ΕΡΤ Sports 1)
15:45 / Λαύριο - Κολοσσός (ΕΡΤ Sports 4)
15:45 / Περιστέρι - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ 3)

Το αποτέλεσμα του Σαββάτου (8/4)

Καρδίτσα - Ιωνικός Νικαίας: 85-83

Βαθμολογία

Tags: