Ο Κάρι σχολίασε σύστημα του Σπανούλη και βρήκε το λάθος: «Ωραίο play, αλλά...» (vid)

Στέφεν Κάρι

i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Ο Κάρι σχολίασε σύστημα του Σπανούλη και βρήκε το λάθος: «Ωραίο play, αλλά...» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 11:39 - 25.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:42 - 25.06.2023

Ένα σύστημα του Βασίλη Σπανούλη στο Περιστέρι τράβηξε την προσοχή του Στεφ Κάρι, ο οποίος πήρε θέση, εντοπίζοντας παράλληλα το λάθος της άμυνας στην αντιμετώπισή του.

Στην πρώτη του σεζόν ως head coach ο Βασίλης Σπανούλης κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα με την εικόνα του Περιστερίου. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και κατάφερε να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης, επιστρέφοντας στην πρώτη τριάδα έπειτα από 20 χρόνια.

Ο Kill Bill προσπάθησε να περάσει τη φιλοσοφία του στο 100% στην ομάδα των δυτικών προαστίων, παίζοντας αρκετά επιθετικά. Ένα από τα συστήματά του μάλιστα ξεχώρισαν στην σελίδα «All Day Athletes» στο Instagram.

Φάκελος «Ο coach Βασίλης Σπανούλης»: Το δικό του Περιστέρι έπιασε ταβάνι!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

12:21 - 11.06.2023

Φάκελος «Ο coach Βασίλης Σπανούλης»: Το δικό του Περιστέρι έπιασε ταβάνι!

Το Περιστέρι ολοκλήρωσε μια πολύ γεμάτη και έντονη σεζόν στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης της Basket League, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη και το Sportal καταγράφει τα πεπραγμένα του Kill Bill στην πρώτη του παρουσία σαν head coach.

Σε αυτό το σύστημα μάλιστα πήρε θέση ο Στεφ Κάρι! Ο ηγέτης των Ουόριορς, που παολαμβάνει τις διακοπές του ενόψει της νέας σεζόν, εξήγησε την... ανορθογραφία στον τρόπο αντιμετώπισης του συστήματος, εστιάζοντας στον Τζόρνταν Σάιμπερτ.

Βασίλης Σπανούλης © Intime

Στον σχολιασμό του ο σούπερ σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ανέφερε: «Το πρόβλημα είναι το Νο18 (ο Τζόρνταν Σάιμπερτ του ΠΑΟΚ, που είχε επωμιστεί το μαρκάρισμα του Ντένμον). Πρέπει να παίξει από πάνω στο Flare screen. Η πάσα πάνω από την άμυνα στην γωνία είναι η πιο δύσκολη πάσα. Όλοι οι άλλοι παίκτες (σ.σ του ΠΑΟΚ) πρέπει να μείνουν στην θέση τους. Ωραίο σύστημα. Δουλεύει μόνο μία φορά μέχρι να βρει την λύση η άμυνα».

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει αφήσει το δικό του... σημάδι στο μπάσκετ, καθώς πέραν των επιτυχιών του ως παίκτης στα παρκέ της Euroleague, όπου και έγραψε ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, το όνομά του έχει γίνει σύστημα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Αυτό το έφερε ο Κουίν Σνάιντερ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Γιούτα Τζαζ εφάρμοσε το σύστημα «Σπανούλης», το οποίος οι παίκτες του ακολουθούσαν με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια.