Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ
i

ΝτιΆντζελο Ράσελ / © photo by Ronald Martinez / Getty Images

Στη Γιούτα ο Ουέστμπρουκ, επιστροφή στο Λ.Α. και τους Λέικερς για τον ΝτιΆντζελο Ράσελ

Γιώργος Γαβριλάκης 06:29 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 09.02.2023

Μία τριπλή ανταλλαγή ολοκλήρωσαν Λέικερς, Τζαζ και Τίμπεργουλβς, με τη Γιούτα να αποκτά τον Ράσελ Ουέστμπρουκ τους Λιμνάνθρωπους να προσθέτουν τους Ράσελ, Μπίσλεϊ και Βάντερμπιλντ και ο Κόνλεϊ να καταλήγει στη Μινεσότα.

Οι Λέικερς βρίσκονταν τις τελευταίες ώρες σε έντονες διαπραγματεύσεις με τους Γιούτα Τζαζ. Από τη στιγμή που οι Μορμόνοι δέχτηκαν να… φορτωθούν το συμβόλαιο του Ράσελ Ουέστμπρουκ, οι λοιπές λεπτομέρειες κανονιστηκαν. Χρειάστηκε βέβαια να εμπλακεί και τρίτος  οργανισμός, η Μινεσότα Τίμπεργουλβς, αλλά η ουσία είναι μία: Οι Τζαζ γίνονται η νέα ομάδα του Ουέστμπρουκ με τους Λιμνάνθρωπους να βάζουν στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς (και του Άντονι Ντέιβιτς) τρεις παίκτες. 

Κατ’ αρχάς ο ΝτιΆντζελο Ράσελ εγκαταλείπει τη Μινεσότα και επιστρέφει στο Λ.Α., εκεί όπου αγωνίστηκε τις δύο πρώτες σεζόν του στο πρωτάθλημα: 2015-2017. 

Στη Νέα Υόρκη ο Τζος Χαρτ, οι Νικς έστειλαν τον Ρέντις στο Πόρτλαντ
NBA

06:43 - 09.02.2023

Στη Νέα Υόρκη ο Τζος Χαρτ, οι Νικς έστειλαν τον Ρέντις στο Πόρτλαντ

Οι Νικς πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Τζος Χαρτ από τους Μπλέιζερς, ένα… εργαλείο για πολλές δουλειές, τη στιγμή που στο Πόρτλαντ μετακομίζει ο ταλαντούχος Καμ Ρέντις, ο οποίος δεν πήρε ευκαιρίες στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον, αποκτήθηκαν από τη Γιούτα ο σκόρερ γκαρντ Μαλίκ Μπίσλεϊ και ο φόργουορντ Τζάρεντ Βάντερμπιλντ. Οι Τίμπεργουλβς από την όλη ιστορία, πρόσθεσαν δύο γκαρντ από τους Τζαζ, τον βετεράνο Μάικ Κόνλεϊ (για να αντικαταστήσουν τον Ράσελ) και τον Νικέιλ Αλεξάντερ-Ουόκερ

Για τους Λέικερς στο… πακέτο πέραν του Ουέσρτμπρουκ μπήκαν και ο Ντέιμιαν Τζόουνς με τον Χουάν Τοσκάνο-Αντερσον, οι οποίοι επίσης θα πάνε στη Γιούτα. 

H προσθήκη όμως, του ΝτιΆντζελο Ράσελ, παρά τα πάνω και τα κάτω της καριέρας του, δίνει ένα αβαντάζ. Στα 26 του, έχει γίνει μία φορά All-Star (το 2019 με τους Νετς), ενώ φέτος σε 65 παιχνίδια με τους Λύκους έχει 17,9 πόντους και 6,2 ασίστ. Οι Λέικερς τον είχαν επιλέξει το 2015 στο Νο 2 του Draft, αλλά δεν πρόκοψε ως πρωτάρης στο Λ.Α. Βρέθηκε στο Μπρούκλιν, για λίγο στο Γκόλντεν Στέιτ, μετά τη Μινεσότα και τώρα… γύρισε πίσω.