To Μιλγουόκι ζητάει τον Ντέρικ Ρόουζ από τους Νικς
i

Ντέρικ Ρόουζ / © photo by John Fisher / Getty Images / Ideal Images

To Μιλγουόκι ζητάει τον Ντέρικ Ρόουζ από τους Νικς

Γιώργος Γαβριλάκης 13:48 - 08.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 08.02.2023

Οι Μπακς προσπαθούν να αναβαθμίσουν το ρόστερ τους εν όψει deadline ανταλλαγών και ο 34χρονος γκαρντ της Νέας Υόρκη… ταιριάζει στα σχέδιά τους και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Μιλγουόκι Μπακς εξαιτίας της παρουσίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι… αναγκασμένοι να πρωταγωνιστούν. Και στόχος τους είναι το πρωτάθλημα. Η ομάδα λειτουργεί σε υψηλούς ρυθμούς και έχει γεμάτο ρόστερ, παρόλα αυτά λίγες ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος (μεσημέρι 10ης Φεβρουαρίου, ώρα Ελλάδας) προσεγγίζουν δύο παίκτες. Ο πρώτος είναι γνωστός εδώ και καιρό και είναι ο Τζάι Κρόουντερ των Φοίνιξ Σανς. Τώρα, όμως τους έχουν μπει ιδέες για τον Ντέρικ Ρόουζ. 

O 34χρονος γκαρντ, ο νεότερος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ (το 2011 με τους Μπουλς στα 23 του) δεν έχει ρόλο στους Νικς. Το 2023 δεν έχει αγωνιστεί καθόλου και παραχωρείται. Τα Ελάφια εμφανίζονται ξαφνικά και τον διεκδικούν. Οι Ντάλας Μάβερικς είχαν ασχοληθεί μαζί του πολύ πριν αποκτήσουν τον Κάιρι Ίρβινγκ, οπότε αυτή τη στιγμή και στην παρούσα φάση οι Μπακς παίζουν χωρίς αντίπαλο και οι απαιτήσεις για ανταλλάγματα είναι μηδαμινές... 

Οι 5,8 πόντοι που έχει φέτος ο Ρόουζ δεν είναι εντυπωσιακοί, αλλά η συμμετοχή του έχει περιοριστεί σε 26 ματς και 12,9 λεπτά ανά αγώνα. Πέρσι είχε 12 πόντους και 4 ασίστ ανά αγώνα σε 24,5 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ. 

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Μεγάλου Μήλου προχωράει και τις περιπτώσεις ανταλλαγής των Εβαν Φουρνιέ και Καμ Ρέντις. Οι δύο γκαρντ/φόργουορντ αναμένεται σύντομα να μετακινηθούν…