Στην κακή άμυνα απέδωσε την ήττα από τη Ντιζόν ο Σπανούλης
i

© FIBA Basketball League

Στην κακή άμυνα απέδωσε την ήττα από τη Ντιζόν ο Σπανούλης

Sportal newsroom 00:00 - 04.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 04.01.2023

Η Ντιζόν κατάφερε να νικήσει το Περιστέρι στο πρώτο παιχνίδι τους για τα Play in του BCL σε έναν αγώνα που οι Περιστεριώτες έδειξαν δύο πρόσωπα, όμως το κακό τους επικράτησε στο τέλος και αυτό δεν άρεσε καθόλου στον προπονητή τους.

Η Ντιζόν κατάφερε να αποσυντονίσει το Περιστέρι στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα play is του BCL και εκεί που οι «πρίγκιπες» έδειχναν ικανοί να πάρουν το διπλό, τελικά έφυγαν ηττημένοι και πλέον θέλουν μόνο νίκη στην έδρα τους για να επιστρέψουν τη σειρά στη Γαλλία. 

Ο κόουτς της ελληνικής ομάδας απέδωσε την ήττα στο γεγονός ότι οι Γάλλοι σημείωσαν τους 57 πόντους τους στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που δεν επιτρέπεται για μια ομάδα που πάει να κυνηγήσει νίκη εκτός έδρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο οι παίκτες του ήταν συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους το Περιστέρι είχε τύχη. Όταν όμως η ομάδα δεν έπαιξε σκληρή άμυνα και άφησε τους Γάλλους να κάνουν 22 ασίστ, τότε η νίκη χάθηκε: 

«Ήταν ένα καλό ματς για εμάς στο πρώτο ημίχρονο καθώς μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας ωστόσο το δεύτερο ημίχρονο ήταν καταστροφή. Η συγκέντρωσή μας η άμυνά μας, η προσπάθεια στην άμυνα ήταν καταστροφή.

» Οι 57 πόντοι που δεχθήκαμε σε αυτό το διάστημα είναι ανεπίτρεπτοι για αυτά τα παιχνίδια. Είναι αδύνατον να νικήσεις εκτός έδρας εάν δέχεσαι 89 πόντους, τους 57 εκ των οποίων σ' ένα ημίχρονο με 22 ασίστ της Ντιζόν. Είναι ανεπίτρεπτο και δεν αποτελεί την εικόνα της ομάδας μας και το πώς θέλω να παίζουμε. Συγχαρητήρια στην Ντιζόν και ελπίζουμε να επιστρέψουμε ξανά στη Γαλλία», τόνισε ο Έλληνας προπονητής μετά τον αγώνα.