Στην Πάτρα ο Βαλκανάς, στην Καταλονία ο Μάθιου - Η Μπανταλόνα εμφάνισε τον δικό της 16χρονο! (vids)

Στην Πάτρα ο Βαλκανάς, στην Καταλονία ο Μάθιου - Η Μπανταλόνα εμφάνισε τον δικό της 16χρονο! (vids)

Η Μπανταλόνα που το 2005 έβαλε τον 15χρονο Ρίκι Ρούμπιο να αγωνιστεί, τώρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα παρουσίασε στο ισπανικό πρωτάθλημα τον 16χρονο ύψους 210 εκατοστών, Ίαν Μάθιου. Και μάλιστα αυτό συνέβη στις 24 Μαρτίου, όταν ο συνομήλικός του, Λεωνίδας Βαλκανάς έπαιξε με τον Απόλλων Πατρών κόντρα στον Ολυμπιακό.

Την ίδια μέρα που ο Απόλλων Πατρών παρουσίασε στο κοινό τον 16χρονο Λεωνίδα Βαλκανά, ο οποίος μάλιστα έβαλε και τους πρώτους του πόντους κόντρα στον Ολυμπιακό, η Μπανταλόνα έκανε το ίδιο πράγμα στην Ισπανία.

Στο τοπικό ντέρμπι της Καταλονίας, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, εμφάνισε στο παρκέ τον δικό της 16χρονο: Τον Ίαν Πλάθιου. Ο νεαρός με ύψος 210 εκατοστά έκανε το ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα σε ηλικία 16 ετών και 174ων ημερών. Την προηγούμενη φορά που έδωσε θέση σε έναν ανήλικο, τότε αυτός ονομαζόταν Ρίκι Ρούμπιο και το 2005 ήταν 14 ετών.

Τώρα ο Πλάθιου έπαιξε κόντρα στον Ρούμπιο, η Μπανταλόνα έχασε στην έδρα της από την Μπαρτσελόνα (93-75), το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον (σε επίπεδο ανταγωνιστικότητα) και όλοι στην Ιβηρικοί χερσόνησο ασχολήθηκαν με τον rookie.

Μάλιστα, αγωνίστηκε για 26'' και πρόλαβε βάλει δύο πόντους με πολύ δυναμική προσπάθεια, έπειτα από δικό του επιθετικό ριμπάουντ, ενώ συνάντησε σε μία μονομαχία τον Ουίλι Ερναντγκόμεθ και σταμάτησε τον πρώην NBAer με την άμυνά του.

Ο 16χρονος Λεωνίδας Βαλκανάς μιλάει στο Sportal και υποκλίνεται στον Λαρεντζάκη για το φάουλ: «Μεγάλος σεβασμός απέναντί του»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:46 - 25.03.2024

Ο 16χρονος Λεωνίδας Βαλκανάς μιλάει στο Sportal και υποκλίνεται στον Λαρεντζάκη για το φάουλ: «Μεγάλος σεβασμός απέναντί του»

Ο πρωταγωνιστής της πιο ωραίας στιγμής στο κλειστό της Περιβόλας μιλάει στο Sportal. Ο 16χρονος γκαρντ Λεωνίδας Βαλκανάς περιγράφει τις μοναδικές στιγμές που έζησε: από το φάουλ του Γιαννούλη Λαρεντζάκη και την στιχομυθία τους, ως την εκτέλεση των δύο βολών.

Ο Ίαν Μάθιου έχει αξιόλογη πορεία με τις «μικρές» εθνικές της Ισπανίας, ενώ η Μπανταλόνα τον ενέταξε στις Ακαδημίες τις το 2017, σε ηλικία 10 ετών. Στις 24 Μαρτίου έπαιξε με την πρώτη ομάδα αντικαθιστώντας στη σύνθεση τον Αντέ Τόμιτς, ο οποίος απουσίασε λόγω του θανάτου του πατέρα του.