Από το Γκόλντεν Στέιτ στο Βελιγράδι - Ο Στιβ Κερ παρευρέθηκε στην κηδεία του Μιλόγεβιτς
i

© photo by Alejandar Dimitrijevic / Sports.rs

Από το Γκόλντεν Στέιτ στο Βελιγράδι - Ο Στιβ Κερ παρευρέθηκε στην κηδεία του Μιλόγεβιτς

Γιώργος Γαβριλάκης 14:30 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 12.02.2024

Το Δευτέρα (12/2) το πρωί ο προπονητής των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Στιβ Κερ, προσγειώθηκε στο Βελιγράδι και λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο νεκροταφείο New Bezanija για να πει το... τελευταίο αντίο στον Ντέγιαν Μιλόγεβιτς.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν εκεί. Όπως και δεκάδες άλλες μορφές του σέρβικου μπάσκετ, ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, ο Ζέλικο Ρέμπρατσα και ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς. Άνθρωποι που τον συνάντησαν και συνεργάστηκαν μαζί του και σοκαρίστηκαν όταν στις 17 Ιανουαρίου άκουσαν την είδηση πως ο Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, στα 46 του χρόνια, υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του. 

Στο Βελιγράδι, την γενέτειρα του, το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μιλόγεβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε ως πάουερ φόργουοντ από το 1994 μέχρι το 2009 στο υψηλό επίπεδο και από το 2021 μέχρι την τελευταία του πνοή ήταν βοηθός προπονητής στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς

Οι Πολεμιστές του ΝΒΑ, που σοκαρίστηκαν περισσότερο απ' όλους (μετά την οικογένεια και τους φίλους του) όταν έμαθαν τα άσχημα μαντάτα, ακύρωσαν τις προπονήσεις και τους αγώνες τους εκείνες τις «σκοτεινές» μέρες του Ιανουαρίου και τώρα ένας εκπρόσωπός του ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Σερβίας για να τιμήσει τη μνήμη του. 

Και όχι, όποιος κι όποιος, αλλά ο ίδιος ο Στιβ Κερ, ο head coach της ομάδας και ένας άνθρωπος που είχε στενή σχέση και ακόμα πιο στενή συνεργασία μαζί του. Η παρουσία του συγκίνησε την οικογένεια του αδικοχαμένου, ο οποίος γεννήθηκε στο Βελιγράδι στις 15 Απριλίου του 1977 και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές μέρες, στο Σολτ Λέικ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Ο Ντανίλοβιτς, πρώην σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ με παρουσία και στο ΝΒΑ (με τους Μαϊάμι Χιτ και τους Ντάλας Μάβερικς), ήταν και προσωπικός του φίλος. Με φωνή τρεμάμενη μίλησε για τον Μιλόγεβιτς και αυτό που ήθελε να πει ήταν «τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια» και πως «είχα την τιμή να είμαστε φίλοι, παρόλο που δεν αγωνιστήκαμε ποτέ στην ίδια ομάδα. Ο "Ντέκι" κουβαλούσε μέσα του αυτή τη θέρμη, την θετική ενέργεια, και ό,τι χαρακτήριζε όλους τους μεγάλους του μπάσκετ μας. Είχε όλες τις αρετές των πιο πολύτιμων παικτών που υπήρξαν και ήταν ένας πραγματικός θησαυρός για όλους μας»