Ο Παναθηναϊκός έχει... υποχρέωση στην Καρδίτσα πριν το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ - Εντός με Μαρούσι ο Άρης, κομβικό ματς στη Ρόδο για την εξάδα

Κέντρικ Ναν

Ο Παναθηναϊκός έχει... υποχρέωση στην Καρδίτσα πριν το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ - Εντός με Μαρούσι ο Άρης, κομβικό ματς στη Ρόδο για την εξάδα

Χρήστος Τσάλτας 09:28 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 10.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR λίγο πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ, αντιμετωπίζει την Καρδίτσα (17:15), εκτός έδρας για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, την ώρα που στη Ρόδο ο Κολοσσός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (16:30) σε κομβικό παιχνίδι εξάδας, ενώ ο Άρης θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στο Μαρούσι (18:00).

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η 20η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, όπου το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει παιχνίδια με ενδιαφέρον για τις θέσεις των πλέι οφ και όχι μόνο.

Μετά την άνετη νίκη απέναντι στην Βιλερμπάν, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός AKTOR ταξιδεύει στην Καρδίτσα, για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, λίγες μέρες πριν από το κομβικό παιχνίδι της Euroleague απέναντι στον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή, αλλά και να χτίσει ψυχολογία για το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης.

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν, με την ψυχολογία να είναι σε πολύ καλά επίπεδα και τον Τούρκο προπονητή να έχει την δυνατότητα να «φρεσκάρει» την ομάδα του ενόψει του πολύ απαιτητικού αγώνα που έρχεται. Όλα αυτά σε ένα κατάμεστο κλειστό «Γ.Μπουρούσης», με την Καρδίτσα να έχει ανακοινώσει sold out.

Ο Άρης αφήνει την εμπειρία του Eurocup στην άκρη και κόντρα στο Μαρούσι θέλει να βγάλει αντίδραση, για να παραμείνει σε τροχιά τετράδας. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη επιστρέφει στο Αλεξάνδρειο και θέλει να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία. Η ήττα-αποκλεισμός από την Προμετέι ανήκει στο παρελθόν και πλέον άπαντες στρέφουν το βλέμμα τους στο πώς οι «κίτρινοι» θα διατηρήσουν το καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους στο φίνις της σεζόν.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι στη μάχη της εξάδας, με τον Κολοσσό Ρόδου να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στο κλειστό της Καλλιθέας. Οι Ροδίτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους, την ώρα που ο «δικέφαλος του Βορρά» θέλει να αφήσει πίσω την εντός έδρας ήττα από την ΑΕΚ και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη του με τον Στάθη Νεραντζάκη στην άκρη του πάγκου. Ο Μάικλ Γκίλμορ έμεινε εκτός αποστολής, ως έβδομος ξένος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 9 Μαρτίου

Ολυμπιακός - Λαύριο 84-6

Απόλλων Πατρών - Περιστέρι 63-74

ΑΕΚ - Προμηθέας 87-91

Κυριακή 10 Μαρτίου

16:30 / Κολοσσός - ΠΑΟΚ (ERT sports 1)

17:15 / Καρδίτσα - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

18:00 / Άρης - Μαρούσι (ERT sports 2)