Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μάριους Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό!

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Μάριους Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό!

Ηλίας Λαλιώτης 20:52 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 10.03.2024

Από την απαξίωση και τις αποδοκιμασίες, στις συζητήσεις για νέο συμβόλαιο. Το ταξίδι του Μάριους Γκριγκόνις στον Παναθηναϊκό και οι τρέχουσες απολαβές του.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Με 6 αγωνιστικές να απομένουν δίνει μάχη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα playoffs, αλλά και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας. Έχοντας μπροστά του και το κομβικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη (14/3, 19:45).

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο «πράσινος» οργανισμός έχει... κατεβάσει ρολά για όλα τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα των διοικούντων. Όπως σε όλες οι ομάδες, έτσι και στο Τριφύλλι έχουν ήδη αρχίσει τον σχεδιασμό και για την επόμενη σεζόν. Σε διερευνητικό επίπεδο σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές, ρίχνοντας το βάρος κυρίως στις αποφάσεις για τους παίκτες που υπάρχουν τώρα στο ρόστερ και τα συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται το καλοκαίρι.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Μάριους Γκριγκόνις, την παραμονή του οποίου εισηγήθηκε ο Εργκίν Αταμάν, όπως αναφέραμε και σε χθεσινό ρεπορτάζ. Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα μπει σε συζητήσεις με την πλευρά του για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Λιθουανός γκαρντ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022, ως ένας παίκτης που ερχόταν για να κάνει τη διαφορά. Οι πράσινοι πλήρωσαν μάλιστα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας byout 350.000 ευρώ, υπογράφοντας μαζί του για δύο χρόνια με συνολικές απολαβές 1.750.000 ευρώ (850.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 900.000 ευρώ για τον δεύτερο).

Όλοι είχαν δει πόσο ταλαντούχος παίκτης είναι ο Μάριους Γκριγκόνις στη Ζαλγκίρις, τη σεζόν 2020-21, κατά την οποία μέτρησε 13,4 πόντους, 3,3 ασίστ, 2 ριμπάουντ και σχεδόν 1 κλέψιμο με 45,6% στο τρίποντο.

Υπό τις οδηγίες του Ντέγιαν Ράντονιτς και με ένα ρόστερ κατώτερο των προσδοκιών, ο Λιθουανός μετατράπηκε σε έναν άνευρο παίκτη, που φαινόταν να πνίγεται μέσα στο άγχος του. Μέχρι και το 90+% που είχε στις βολές πήγε περίπατο. Έγινε... ποδηλάτης και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του ΟΑΚΑ σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όταν έγινε αλλαγή.

Το καλοκαίρι, όμως, η άφιξη του Εργκίν Αταμάν άλλαξε τα δεδομένα. Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε πολλά χρήματα, στελέχωσε το ρόστερ του με σπουδαίους παίκτες και από τη στιγμή που ο Γκριγκόνις είχε συμβόλαιο, ο Τούρκος προπονητής ήταν ξεκάθαρος. Θα συζητούσε την πιθανότητα να φύγει ο 29χρονος άσος, μόνο αν βρεθεί κάποιος πολύ καλύτερος. Αυτός ήταν ο Μιχάιλιουκ, αλλά ο Ουκρανός προτίμησε το NBA και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Σε μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, που δεν χρειαζόταν να κουβαλά ο ίδιος την μπάλα, καθώς υπήρχαν ξεκάθαροι δημιουργοί, ο «Σούπερ Μάριους» ξαναβρήκε τον εαυτό του, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα. Να σουτάρει με συνέπεια. Μετρά 10,5 πόντους κατά μέσο όρο στην EuroLeague με 43,8% στο τρίποντο, ενώ έχει επίσης 3,1 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Έδωσε πρόβλεψη και σκορ για ΣΕΦ ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Να σου πω πόσο θα έρθει;»
EUROLEAGUE

18:59 - 09.03.2024

Έδωσε πρόβλεψη και σκορ για ΣΕΦ ο Δ. Γιαννακόπουλος: «Να σου πω πόσο θα έρθει;»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό AKTOR, κάνοντας τη δική του πρόβλεψη για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (14/03, 19:45).

Έχει βάλει στο ρεπερτόριό του και την καλή αμυντική συμπεριφορά, ενώ έκρινε τον θρίαμβο του Μονακό με ένα buzzer beater, που «ξεκλείδωσε» τον Παναθηναϊκό, έδειξε για πρώτη φορά τις πραγματικές του δυνατότητες και τον έβαλε στις... ράγες για το Βερολίνο.