Σούπερ ο Γκραντ, game changer ο Χουάντσο, αλλά... ο Σλούκας να είναι καλά!

Σούπερ ο Γκραντ, game changer ο Χουάντσο, αλλά... ο Σλούκας να είναι καλά!

Ηλίας Λαλιώτης 09:49 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 09.03.2024

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε διαφορετικούς πρωταγωνιστές και «έβγαλε την υποχρεώση» με τη Βιλερμπάν, αλλά το πιο σημαντικό είναι η εικόνα του Κώστα Σλούκα μετά τη διακοπή. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Τα πιο πονηρά παιχνίδια για μια ομάδα της φετινής ποιότητας του Παναθηναϊκού είναι αυτά με αντιπάλους της δυναμικότητας της Βιλερμπάν. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένας θρίαμβος, όπως αυτός με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου μια μέρα νωρίτερα, λέγοντας πως όλοι είναι χαλαροί και αυτό δεν του αρέσει. Δικαιώθηκε από την εικόνα της ομάδας του για 25 και κάτι λεπτά. Λίγο η χαλαρότητα, λίγο η νευρικότητα και η έλλειψη συγκέντρωσης δεν άφησε τους Πράσινους να κάνουν το αυτονόητο κόντρα στη γαλλική ομάδα.

Το καλό απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους, ωστόσο, είναι πως για τον φετινό Παναθηναϊκό αρκεί ένα καλό δεκάλεπτο για να «καθαρίσει». Το έκανε στην τέταρτη περίοδο και με καταιγιστική εμφάνιση σε αυτό το διάστημα έφτασε για πλάκα στο +18 και πήρε μια ακόμα σημαντική νίκη στον δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Τζέριαν Γκραντ, που είχε σιγήσει το τελευταίο διάστημα έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο. Πέτυχε 15 από τους 21 πόντους του (ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague) και ήταν αυτός που ξεκίνησε την τελική επίθεση στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου. Δεν ήταν μόνος βέβαια. Είχε συμπαραστάτες τον οικονομικό Γκριγκόνις, ο οποίος έχει κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη του Αταμάν και για τη νέα σεζόν, αλλά και τον game changer Ερνανγκόμεθ, ο οποίος με τρομερές άμυνες, ανανεώσεις επιθέσεων και +20 στον δείκτη +/- στα 20 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ ήταν κάτι παραπάνω από κομβικός.

Επειδή, όμως, για ένα ματς κόντρα στη Βιλερμπάν, όλα αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν και φυσιολογικά, αυτό που μετράει για εμένα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι η εικόνα του Κώστα Σλούκα. Η οποία έρχεται σε συνέχεια της εξαιρετικής του παρουσίας στη Μαδρίτη. Και δεν είναι τυχαίο ότι προηγήθηκε η διακοπή λόγω των αγώνων των εθνικών ομάδων.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βρήκε τον χρόνο για να αφήσει πίσω τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και είναι καλά. Κάνει μπαμ η επιδραστικότητά του όσο είναι στο παρκέ. Και όταν ο Κώστας Σλούκας είναι καλά, τότε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Κόντρα στη Βιλερμπάν είχε 14 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ, με μόλις 1 λάθος, ενώ έκανε το «τέλειο» ημίχρονο με 1/1 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 1/1 βολές, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και κανένα λάθος!

Όταν μάλιστα ακολουθεί ένα τόσο σημαντικό -βαθμολογικά κυρίως- ντέρμπι στο ΣΕΦ, τότε ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τον καλό Σλούκα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι θα διαμορφώσει καταστάσεις στην τελική ευθεία για την πρώτη εξάδα και το πλεονέκτημα έδρας. Ειδικά σε περίπτωση νίκης, το Τριφύλλι θα βρίσκεται αγκαλιά με τον πρώτο μεγάλο του στόχο. Σε περίπτωση ήττας τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αλλά θα έχει κι άλλες ευκαιρίες να διορθώσει την κατάσταση. Κι αυτό χάρη στη μεγάλη νίκη που πέτυχε στη Μαδρίτη.