Τρομερός Ντόντα Χολ στο Top 10 της EuroLeague, με συμμετοχή των Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι (vid)
i

© EuroLeague Basketball

Τρομερός Ντόντα Χολ στο Top 10 της EuroLeague, με συμμετοχή των Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:37 - 09.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 09.03.2024

Από το Μονακό ξεκινάει το Τop 10 με τις καλύτερες φάσεις της 28ης αγωνιστικής στην EuroLeague και εκεί καταλήγει. Το ιστορικό καλάθι του Μάικ Τζέιμς κάνει την αρχή και Ντόντα Χολ κυριαρχεί στο Νο 1. Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού συμπληρώνουν το θέαμα!

Η ιστορία ξεκινάει από το καλάθι του Μάικ Τζέιμς. Όχι γιατί ήταν θεαματικό και βρέθηκε στο Νο 10 των καλύτερων φάσεων της 28ης αγωνιστικής, αλλά γιατί είχε... βαρύτητα. Ήταν το σουτ που του επέτρεψε να ξεπεράσει τον Βασίλη Σπανούλη και να γίνει αυτός ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην EuroLeague.

Πάντως και η συνέχεια του top 10 είχε για επίκεντρο το Μονακό, αλλά για πρωταγωνιστή έναν συμπαίκτη του Μάικ Τζέιμς: Τον Ντόντα Χολ. Ο Αμερικανος σέντερ με ένα εκπληκτικό κάρφωμα στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα, έπειτα από ένα επιθετικό ριμπάουντ βρέθηκε στο Νο 3, ενώ κατέκτησε και την κορυφή με ένα ακόμα δυναμικό Dunk, έπειτα από εξαιρετική πάσα του Έλι Οκόμπο.

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε τα «64»: Τριαντατρία χρόνια προπονητής, 44 τρόπαια και τέσσερα μετάλλια
EUROLEAGUE

11:09 - 09.03.2024

O Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκλεισε τα «64»: Τριαντατρία χρόνια προπονητής, 44 τρόπαια και τέσσερα μετάλλια

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1960 στο Τσάτσακ της Γιουγκοσλαβίας, είναι προπονητής από το 1991 και στην Πατρίζαν επέστρεψε το 2021. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνεχίζει εκεί τη δράση του και την πορεία του στη ζωή, μία διαδρομή γεμάτη τίτλους και διακρίσεις...

Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, πήραν επίσης μέρος στη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ο Ματία Λεσόρ, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος του Top 10 και τρεις φορές MVP της εβδομάδας, πήδηξε πολύ ψηλά, έπιασε στον αέρα την πάσα του Κώστα Σλούκα και τράνταξε το καλάθι της Βιλερμπάν στο Νο 9, ενώ αρκετά πιο ψηλά (στο Νο 4) ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι έσβησε τα... φώτα στον Γιουσουφά Φαλ.