Ξεκινά η τελευταία πράξη στην κανονική διάρκεια: Η ΑΕΚ betsson για την «εξάδα» και το Λαύριο για την «οκτάδα»

Ξεκινά η τελευταία πράξη στην κανονική διάρκεια: Η ΑΕΚ betsson για την «εξάδα» και το Λαύριο για την «οκτάδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:40 - 23.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:43 - 23.03.2024

Το Σάββατο (23/3) ξεκινά η 22η και τελευταία αγωνιστική στην κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League και την πρώτη μέρα δράσης, η ΑΕΚ betsson φιλοξενεί το Περιστέρι και με νίκη εξασφαλίζει την έκτη θέση, ενώ ο πέμπτος Άρης, υποδέχεται το Λαύριο που θέλει να παραμείνει στην 8η θέση.

Την 25η Μαρτίου είναι η μέρα του εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και η μέρα που ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της σεζόν με τον αγώνα του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού κόντρα στην ευχάριστη έκπληξη της σεζόν: Τον Προμηθέα, που έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση της κατάταξης.

Μέχρι όμως να φθάσουμε στην Δευτέρα (25/3), μεσολαβούν δύο μέρες δράσης και σήμερα Σάββατο (23/3) το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ματς, από το αποτέλεσμα των οποίων θα εξαρτηθούν οι θέσεις κατάταξης των ομάδων.

Ο Άρης αντιμετωπίζει το Λαύριο στο πρώτο (χρονικά) ματς, με το τζάμπολ να έχει οριστεί στις 17:15. Οι «κιτρινόμαυροι» αγωνίζονται στην έδρα τους και θέλουν τη νίκη χωρίς βέβαια αυτό να επηρεάζει τη δική τους... μοίρα. Θα τερματίσουν πέμπτη έτσι κι αλλιώς, αλλά για το Λαύριο τα πράγματα είναι πιο... οριακά.

Με 8-13 βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης, έχοντας την ίδια επίδοση με τον έβδομο Κολοσσό, που παίζει την Κυριακή με το Μαρούσι και τον ένατο ΠΑΟΚ, που φιλοξενείται (επίσης την Κυριακή) στην Καρδίτσα.

Στο δεύτερο και τελευταίο ματς του Σαββάτου (23/3, 20:15), η ΑΕΚ betsson φιλοξενεί στα Άνω Λιόσια το Περιστέρι, που έχει «βιδωθεί» στο Νο 3 της κατάταξης και οι «κιτρινόμαυροι» με νίκη θα εξασφαλίσουν το Νο 6.

Θυμίζουμε πως την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, το format της Stoiximan Basket League έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν. Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και οι 12 ομάδες της κατηγορίας, θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για μια νέα φάση της λίγκας πριν καθοριστούν οι οκτώ θέσεις των Playoffs.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στο Top 6, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, το Περιστέρι, ο Προμηθέας και σίγουρα και ο Άρης (μένει να δούμε αν θα είναι η ΑΕΚ έκτη, ή κάποιος εκ των Κολοσσού, Λαυρίου και ΠΑΟΚ) θα προκριθούν απευθείας στα Playoffs, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ανήκουν στο γκρουπ των Play Out.

Εκεί (Play Out) όπου, η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία θα υποβιβαστεί στην Elite League, η πρώτη και η δεύτερη θα προκριθούν στα Play Offs εκεί όπου θα συναντήσουν τους προαναφερθέντες έξι, ενώ οι ενδιάμεσοι θα πάνε ήσυχοι για... διακοπές.

To πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 23 Μαρτίου
17:15 / Άρης - Λαύριο (ΕΡΤ3)
20:15 / ΑΕΚ Betsson - Περιστέρι

Κυριακή 24 Μαρτίου
17:00 / Κολοσσός - Μαρούσι (ΕΡΤ Sports1)
17:15 / Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)
20:15 / Καρδίτσα - ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)

Δευτέρα 25 Μαρτίου
20:15 / Παναθηναϊκός - Προμηθέας (ΕΡΤ3)